Автор
Woman.bg

За магическата сила на огледалата. Или защо не трябва да се оглеждате на тъмно

За нас, хората от съвременната цивилизация огледалото е просто една удобна мебел. За нашите предци обаче това велико творение на човешкия гений е прозорец към другия свят. От стари незапомнени времена хората внимавали много с отношението си към огледалата. Често те били важна част от магически ритуали. Благодарение на традициите, които хората спазвали ревностно през вековете, днес до нас са стигнали голяма част от суеверията, свързани с огледалата:

1. Не се оглеждайте в тъмното


Мракът и тъмното време на деня отдавна се свързва с нещо мистериозно, мистично и дори плашещо. През нощта се случват необясними неща, чуват се странни звуци и дори се променя възприятието. Много езотерици казват, че от полунощ до три часа за тези, които се оглеждат в този часови диапазон, от огледалото се отваря портал към друга реалност. Само тогава може да видите собственото си изкривено отражение в компанията на различни духове. За да не ви отнемат от силите и енергията злите същества от огледалото, най-добре е да се оглеждате на пълна светлина и през светлите часове на деня.

2. Не се сърдете и не се мръщете пред огледало


Огледалата са проводници не само към друга реалност, но и към бъдещето. Те имат способността да четат човешките емоции, след това да изпращат сигнал в енергийно-информационното поле и оттам да оформят по-нататъшната реалност. Затова хвърляйте поглед в огледалото, само ако сте в добро настроение. Не можеш да плачеш или да се ядосваш пред него. В противен случай тези негативни емоции непременно ще бъдат пренесени в бъдещето – рискувате да предизвикате проблеми в професионалната си дейност или личния си живот, причинявайки си неразположения или травми.

3. Не се оглеждайте в счупено парче огледало



Счупеното огледало вдъхва ужас, най-вече защото се смята за лош знак. За да избегнете опасността, достатъчно е да изхвърлите парчетата и да не се оглеждате в тях. Факт е, че фрагментите изкривяват не само външния вид на човек, но и неговата същност. Оглеждането в детайли от счупено огледало например може да ви докара години лош късмет, неуспехи в личен и професионален план, както и дългосрочни материални затруднения.

4. Едно огледало – едно отражение



Съществува мнение, че двама души не трябва да се гледат едновременно в огледалото, в противен случай единият от тях ще вземе късмета и жизнеността на другия. Ако все пак случайно се озовете пред огледалото в компанията на още един човек до вас, бързо се изнесете встрани, извън обсега на огледалото.

5. Не се взирайте дълго в огледалото



Можете да се въртите с часове пред огледалото в опит да направите перфектния грим или да изберете правилното облекло. Това обаче е доста лоша идея. Ако сте се опитали да го направите, вероятно сте забелязали, че скоро след това главата започва да ви боли, чувствате се отпаднали и изтощени. Теорията за биоенергетиката отдавна е доказала, че огледалата отнемат енергия, жизнеността, тонуса, младост и силата на човека. Ето защо, ако то е поставено на централно място в дома ви, опитайте се да не му обръщате много внимание и да не се вглеждате прекалено много в него. За предпочитане е то да бъде разположено на място, което е по-закътано. Отраженията в обикновено стъкло (например на балконна врата) или полирана врата на шкафа не са толкова опасни.

6. Не поставяйте огледало в спалнята


Ако имате огледало в спалнята, незабавно го изхвърлете. То улеснява нахлуването на лоша енергия, задържа я и я отразява. А това е много опасно по време на сън, когато човек е най-беззащитен. На необвързаните огледалото няма да донесе нов партньор. Поставено в спалнята, то също така може да разруши брака. Ако все пак толкова много държите да имате огледало в спалнята, поставете го върху вътрешните части на вратите на гардероба.

7. Отразявайте в огледалото само красиви неща


Постарайте се огледалото ви да не отразява неща, които са свързани с хаоса, тъгата и мръсотията – мръсно спалньо бельо, кош за боклук, разхвърляна стая, счупена вещ и т.н. В противен случай, според поверието, късметът ще изтича от дома ви, както вода през пръстите ви. Обратното - разкошна ваза, поставка, отрупана с плодове, красива картина - всичко това ще умножи късмета и изобилието в дома.

Четете още: 11 предмета в спалнята, които карат мъжа да ви изневери