Знаете ли, че магнезият е един от основните и жизненоважни минерали, които обаче организмът ни не може да синтезира сам? Именно това е и причинината да се стараем диетата ни да бъде максимално разнообразна, за да може да приемаме магнезий в необходимите количества.

Най-често покриваме повечето от ежедневните нужди с храни като хляб, млечни продукти и плодове. Факт е и обаче, че магнезият не се задържа дълго в организма, тъй като бива „изхвърлен“ от тялото ни чрез потта и/или урината. Освен това различните групи хора имат различна необходимост от него. Така например, тъй като мъжете генетично имат по-голяма мускулна маса от жените, то следователно и имат по-голяма нужда от магнезий.

Също така представителите на силния пол се потят сравнително по-бързо и по-често и по този начин губят повече магнезий. Нуждите на организма от прием на магнезий могат да се променят значително при определени състояния и занимания - при активен спортен режим, при бременност или кърмене, както и в периоди на повишен стрес.

Магнезият участва като кофактор в множество ензимни процеси, играе роля за мускулния тонус и съкращения, има отношение към доброто състояние на нервната система, към електролитния баланс, намалява чувството на отпадналост и умора и др. Т.е. при всички положения трябва да избягваме магнезиевия дефицит, а често само с правилно хранене е трудно да си набавим нужните количества от този минерал.

Освен чистата и добра храна какво друго може да направим?
Разбира се, да приемаме качествени хранителни добавки. Ние сме се спрeли на любимите Допелхерц. Всички познавате добре бранда, знаете за дългогодишната му традиция – за да бъдем точни – от цели 123 години Куайсер Фарма Германия, чийто бранд е Допелхерц, произвежда хранителни добавки. За това време са се утвърдили като синоним за немско качество и експертност. Нещо друго обаче ни дава онази добавена стойност, която ни кара да се спрем именно на Допелхерц Магнезий 500 ДЕПО.


От няколко месеца насам компанията активно комуникира своята климатична неутралност и факта, че всички продукти на марката са климатично неутрални. Какво означава това? Това означава, че Куайсер Фарма компенсира напълно вредните емисии, които се отделят в процеса на производството и доставката на своите продукти. Това включва: устойчиво използване на ресурсите, използване на зелена енергия, инвестиции в проекти за защита на климата и не само. Закупувайки си продукт с марката Допелхерц, вие също показвате отношение към грижата за природата.

Но да се върнем отново на продукта - ДВУФАЗНАТА ДЕПО таблетка е другото огромно предимство на Допелхерц Магнезий 500. Тя се състои от два слоя – единият действа на принципа „бързо освобождаване“, а другият – на „контролирано освобождаване“. По този начин 40% от общата доза магнезий са достъпни веднага за клетките, а останалите 60% се освобождават постепенно през целия ден, покривайки нуждите на организма. А както споменахме по-горе, магнезий губим ежедневно. Тоест наистина един от най-удачните варианти, в който да го приемаме, е именно в подобна сложна матрична структура, която ни гарантира две неща: че максимално количество от магнезия ще бъде усвоено от тялото ни и че ще бъдем снабдявани с магнезий в продължение на часове.

Тръгвате към аптеката? Good choice, само внимавайте с часовия интервал!

(в материала има продуктово позициониране)