Автор
Ева Лъчезарова

Наръчник на жената, която обича себе си

Съвременният свят е устроен по такъв начин, че сме изложени на непрекъснати стимули, на които се очаква да реагираме. Закъсняваме, получаваме нотификации на телефона си, не ни стига времето за нищо, бързаме, негативните новини ни заливат. Всичко това ни прави изнервени, бързащи, неприсъстващи тук и сега. Така понякога дори губим ориентация за времето, струва ни се, че то лети с бясна скорост, а животът ни се превръща в препускане през един и същи ден, който се повтаря непрекъснато.

Този начин на живот обаче ни ограбва от най-важното: спокойните мигове със семейството, минутите които подаряваме на себе си, за да си отпочинем, а често дори и от магията на празниците. В разговорите си с вас виждаме, че все повече жени се чувстват по този начин и за това решихме да обединим усилия с Допелхерц и да съставим заедно кратък наръчник, който ще ви помогне да преоткриете магията на Коледа и да заобичате себе си отново.

Седмиците преди най-чаканите празници биха могли да бъдат особено стресиращи, за това тази година ви предлагаме един по-различен подход.



Замислете се кое е наистина важно за вас

Опитайте се да освободите съзнанието си от всички грижи и проблеми, които имате и се запитайте кое всъщност е това нещо, което цените най-много в празниците. Ще ви подшушнем една тайна - това надали са подаръците, перфектната трапеза или непрестанното препускане по магазините. Ценни всъщност са две неща - общуването с най-близките ви хора и това да завършите подобаващо старата година и да започнете новата с желание и хъс. Отделете няколко минути и си представете как искате да прекарате идващите коледни празници - ако в съзнанието ви изникват понятия като спокойствие, почивка и пълноценна връзка с околните, определено е време да поставите основите и да се погрижите за себе си.

Не се притеснявайте да казвате “не”

Преди да пристъпим към конкретния план, който сме ви подготвили, ви съветваме да преосмислите и цялостната си нагласа към празниците. За да си осигурите спокойствие и време за себе си, със сигурност ще се появят неща, на които ще трябва да кажете “не”. Ако например най-после искате да се наприказвате с най-добрата си приятелка, може би ще трябва да кажете “не” на намалението в мола. Напишете приоритетите си за тези празници като списък в телефона си и го поглеждайте набързо всеки път, когато трябва да вземете решение, което засяга личното ви време.



Погрижете се за себе си и тази година започнете отрано

За да бъдете спокойни, организирани и отпочинали за останалите, първо е необходимо да дадете тези неща на себе си. За това ви подканваме тази година да започнете от рано и да усетите наистина магията на Коледа. Съставихме специален чеклист, който можете да преглеждате всеки ден, за да следите прогреса си. И така - опитайте се да вмъкнете в ежедневието си всички тези приятни моменти, а те ще ви се отблагодарят по Коледа

- Отделете време за кратки почивки, през които да медитирате, да правите дихателни упражнения или просто да присъствате тук и сега. Дори да успеете да си дадете само няколко 5-минутни почивки на ден, ще успеете да усетите осезаема разлика.

- Движете се - замислете се как можете да допълните ежедневието си с повече движение. Това може да бъде 10-минутна тренировка, изкачване на стълбите или пък бърза разходка в парка в обедната почивка.

- Приемайте подходяща хранителна добавка - Допелхерц® Спокоен Ден е специално разработена формула от естествени съставки. Той съдържа натурални екстракти, L-триптофан, магнезий, В-витамини и е чудесно средство при стрес, преумора и повишено умствено натоварване. Екстрактите от златен корен, маточина и цветове на хмел, които се съдържат в Допелхерц® Спокоен Ден, са важни за намаляване на нервното напрежение, L-триптофанът подобрява настроението и умствената активност, а магнезият и витамин В6 нормализират функцията на нервната система и премахват чувството на отпадналост.

- Спете поне по 8 часа на ден - за да бъдете отпочинали, задължително си осигурете спокоен и дълъг сън, той е в основата на ежедневието на спокойната жена, която обича себе си.



По Коледа - не забравяйте да отделите малко време и за тези неща, за да поканите духа на празниците обратно при вас

- Направете си коледен бюджет - по празниците сме склонни да правим покупки, за които след това съжаляваме. За това ви съветваме в началото на декември да си направите коледен бюджет, който да следвате стриктно. За да запазите елемента на изненада, можете да отделите в него определена сума за непредвидени покупки.

- Поглезете се - този празничен сезон отделете няколко дни само за себе си - вземете си дълга вана, отидете на маникюр или фризьор, запалете ароматни свещи, докато четете любимата си книга.

- Научете нещо ново - опитайте нова рецепта, направете коледната декорация у дома със собствените си ръце или пък се запишете на кратък курс.

- Направете си дигитален детокс - обещайте си през уикендите през декември и по коледните празници да оставите телефона си настрани и да се насладите на живия живот.



Надяваме се този кратък наръчник да ви бъде от полза и с негова помощ да успеете да се насладите на спокойствието и магията на коледните празници. Бъдете здрави, усмихнати, гледайте ведро на живота и той ще ви отговори със същото. Весели празници от Woman.bg и Допелхерц!

(в материала има продуктово позициониране)