Автор
Ева Григорова

Само в пет лесни стъпки: Подгответе косата и кожата си за есента и зимата

Всички обожаваме дългите летни дни, когато сме навън, за да вземем максимума от лятото, което сякаш никога не ни стига. След като си направихме цял албум със снимки от летните приключения, които предприехме през изминалите топли месеци обаче, решихме да ви предложим една кратка бюти програма.

Нейната цел е бързо и ефективно възстановяване на косата и кожата от слънчевите дни, когато те неминуемо се срещат с жарки лъчи, хлор от басейните, изсушаване и различен тип увреждания.

Ето какво включва нашата лесна програма в пет стъпки:

1. Променете дължината на косата си

Стартът на нов сезон винаги е подходящо време, за да направите промяна в прическата си, а това важи с особена сила за прехода от лято към есен, когато косата ни има по-голяма нужда от освежаване. Дори да скъсите дължината ѝ само с един пръст, веднага ще усетите онова незаменимо чувство за лекота, което е особено вдъхновяващо, когато мрачните дни тепърва предстоят.



2. Направете си подходяща маска

Есента и зимата са чудесно време, за да отворите своя домашен СПА салон. Има множество чудодейни маски, приготвени единствено от продукти, които вече вероятно имате в хладилника си, но една от любимите ни е тази с белтъци. Косата се състои основно от белтък, наречен кератин, който пък е съставен от аминокиселини. Белтъците на яйцата са богати именно на аминокиселини, които заглаждат косата, хидратират скалпа и освежават увредените от слънцето кичури. Единственото, което трябва да направите, е да смесите три белтъка с няколко капки от любимото си етерично масло, за да добавите приятен аромат. Нанесете маската по цялата дължина на косата, изчакайте 20 минути, за да подейства и измийте с хладка вода.



3. Добавете към микса подходяща хранителна добавка

Колкото и да обичаме маските, трябва да ви признаем нещо, те освежават косата, но не могат да я заздравят и подсилят на структурно ниво. Затова е необходимо да я подхраните отвътре. Ние залагаме на специално създадената добавка за красота Допелхерц® актив За коса и нокти, в която има оптимално количество витамини, минерали и микроелементи. Продуктът съдържа ценни съставки като екстракт от семена на просо, в комбинация с масло от пшеничен зародиш, биотин, цинк, пантотенова киселина, витамин В6 и мед, които ще направят косата ви по-здрава и бляскава, а ноктите ви издръжливи и нечупливи. За видими резултати е достатъчно да приемате Допелхерц® актив За коса и нокти в продължение на два месеца.



4. Подхранете кожата си отвътре

През есента температурите и влажността падат, а като прибавим сухия въздух в помещенията, които се отопляват - кожата ни неминуемо се дехидратира. За съжаление обаче ни се пият по-малко течности и често забравяме да посягаме към чашата вода.

Най-лесната формула, по която можете да изчислите необходимите ви течности на денонощие, е да умножите теглото си по 0.033. Тоест, ако тежите 60 кг, се нуждаете от 2 литра вода на ден.

В допълнение към това есента е богата на сезонни плодове и зеленчуци, които могат значително да подобрят състоянието на кожата ви. Сред тях са морковите, тиквата и ябълките. И един съвет от нас: винаги, когато е уместно, добавяйте към есенната си трапеза и щипка канела - подправката, известна като чудесен антиоксидант.



5. Не забравяйте за колагена

Колагенът безспорно е най-важната структурна единица на нашата кожа, а за съжаление с възрастта запасите от него в тялото постепенно започват да намаляват. Затова е препоръчително да започнете прием на подходяща колагенова добавка, особено ако сте на възраст над 25 г.

Съществуват няколко типа колаген, които се усвояват по различен начин от организма, затова е препоръчително да се спрете на продукт, разработен специално за кожа. Точно такъв е Допелхерц® Колаген Beauty. Той съдържа колагенови пептиди, които намаляват дълбочината на бръчките и поддържат еластичността на кожата. Освен това те таргетират кожните клетки и се усвояват максимално добре от организма. Продуктът е обогатен допълнително с екстракт от асай бери, витамин А, цинк и биотин, микроелементът мед и витамин Е, които правят кожата на лицето още по-сияйна.




Woman.bg и Допелхерц напомнят: Не забравяйте, че хранителните добавки се усвояват най-добре и имат най-положителен ефект, когато се приемат по време на хранене.

(в материала има продуктово позициониране)