5 причини да се будите с главоболие

12 юли 2022 | 10:56
4996
2
снимки: Pexels
2

Няма нищо по-неприятно от това да посрещнеш новия ден с главоболие, което буквално може да съсипе настроението и продуктивността ви на работното място. Но добрата новина е, че за всичко си има причина и когато откриете с какъв здравословен проблем сте се сблъскали, с правилните усилия, можете да се преборите с главоболието. А ето и 5-те най-често срещани причини за сутрешно неразположение в областта на главата:

Сенна хрема

Известно е, че организмът ни се влияе изключително много от сезона, в който се намираме и съвсем не е без значение за здравето ни какво е времето навън. Особено при хора, които са по-чувствителни към метеорологични промени. Ако сенната хрема е причина за главоболието ви, вие ще усетите болка и в областта на носа, челото и скулите.

жена, главоболие

Мигрена

Ако страдате от мигрена, може би често се сблъсквате с тежко главоболие в сутрешните часове. Обикновено се усеща тежка, пулсираща болка от едната страна на главата. Често причината за появата на болката е дехидратация или некачествен сън. 

Разстройство на съня

Определено има връзка между главоболието и съня. Ако имате проблеми с почивката през нощта и ви е трудно да заспите, то на сутринта е твърде вероятно да се сблъскате с главоболие. 

жена, главоболие

Предозиране с лекарства

Главоболие в следствие на предозиране с лекарства, обикновено се случва след продължителната употреба на болкоуспокояващи. Неприятното усещане може да се засили, ако консумирате кофеин, затова го избягвайте в тези сутрини.

 

Дехидратация

Дехидратацията може да има безброй неприятни последствия за организма и глаовоболието е едно от тях. То може да се случи, особено през летните месеци, сутрин и това да е знак, че тялото ви се нуждае от вода. 

Четете още: Млада и красива на 72! Тя се отказа само от един продукт!

Още по темата

Коментари

2 Нина
  07 ноември 2022 | 09:26 отговор
 

Глупости да пишат -трябва отделна рубрика , която другите да не дразни !!

 
1 Черният властелин
  13 юли 2022 | 06:27 отговор
 

не са те порили обраслата шунда като хората отдавна, щот си гнусна скочубра, изкуфяла и озлобяла от четене на глупости за курви и курвалък от воман беге

 

Добави Коментар

Най-четени