Автор
Woman.bg

5 трикчета за безболезнено ходене на токчета

Усмихната, с перфектна прическа, елегантна, с уникална чанта, красива с две капки грим и нито грам излишна мазнина по тялото. А да, и с онези безбожно обувки, които си купи преди две години, но е носила само 3 пъти за 5 минути, защото са просто безпощадни и час на тях се равнява на два дена ходене по бодли. Така би искала да изглежда всяка една от нас всеки ден, но уви, това невинаги е възможно, особено частта с обувките. Ама, все пак, няма ли начин да ходим на токчета и да се чувстваме добре, без да се налага да си носим чифт пантофки в чантата? Всъщност, има. Само трябва да следваме тези 5 трикчета:

1.Тренировки, тренировки, тренировки...

Никога не обувайте токчета за повече от 20 минути, ако не сте носили високи обувки наскоро. А за дамите, които не са просветлени в изкуството да вървят на токове, е добре да тренират вкъщи, преди да прекарат навън с тях няколко часа. Същото важи и за новите обувки. Първо ги разтъпчете вкъщи, като постепенно увеличавате времето, в което сте на тях и след това излезте с тях. Ако стресирате стъпалата си, като изведнъж прекарате 7-8 часа на неудобни обувки, то е съвсем в реда на нещата те да протестират.



2.Купувайте токчета само следобед

Тогава краката ви се разширяват и подуват и това е най-удачният момент да изберете най-удобните за вас обувки.

3.Използвайте стелки

Никога не излизайте за дълго време на токчета, ако не сте се въоръжили със стелки. Повярвайте, те са вашето спасение, особено в случай, че планувате парти вечер на високи обувки.



4.Перфектният педикюр е задължителен

Не само защото изглежда добре. Ноктите ви трябва да бъдат перфектно оформени и възможно най-къси, за да предотвратите болезнени моменти, например врастнали нокти. А в случай, че краката ви изискват повече грижи, инвестирайте в медицински педикюр. Това ще улесни живота ви на токчета.

5.Куркума!

Куркумата, освен вкусна подправка, която може да разнообрази ястието ви, е и лек срещу болката, която ви докарват токчетата. Знаете ли, че куркумата е антиоксидант, има прекрасно противовъзпалително действие и облекчава болакта? Можете да си слагате куркума върху стъпалата и съвсем скоро ще усетите действието.

Четете още: Когато го искаме, а него го няма: Сънят, без който не можем