6 лесни начина да се справите с жегата навън

16 юли 2021 | 00:45
1017
1
Pixabay, Pexel, Unsplash
1

Горещо е. А жегата е сериозно натоварване за организма. Може да доведе до неприятни здравословни проблеми. Как да се справим с нея? 

Разбира се, трябва да се пазим. Носете шапка, пийте течности. По много. И се охлаждайте със студен душ, ако и когато имате възможност. И още...

Един айран със сол е супер решение

Освен, че действа ободряващо и разхлажда, айранът със сол подпомага организма да се справи с жегата. В топло време и при обилно потене тялото губи голямо количество соли, които са му необходими, за да функционира правилно. Солта в студения айран възстановява иначе нарушения баланс. Освен това напитката е полезна за хора, които имат проблеми с кръвното налягане.Вода, вода и пак вода

Най-логичното и всепризнато оръжие срещу горещините е водата. През лятото човек трябва да пие повече вода, за да поддържа организма хидратиран и за да компенсира загубата на течности, причинена от потенето. Лекари твърдят, че в жегите хората изпаряват между 3 и 4 л вода за едно денонощие – количество, което е почти двойно на изпареното през останалите сезони. 

Кубче лед е класиката


Най-бързият метод за справяне с горещините, е с кубче - има моментален ефект. Лекарите твръдят, че има определени точки по тялото, които ако масажирате с кубче лед, ще получите бърза разхлада. Такива са точките на пулса – сгъвките на ръцете, шията, слепоочията.Студена диня


Охладената диня е перфектното оръжие срещи жегите. Сочният плод е източник на вода, едновременно с това не е прекалено сладък и се усвоява лесно от организма.

Студени супи

Подобно на плодовете и здравословните напитки, супите също имат охлаждащо въздействие. Освен това няма опасност да преядете с тях, защото когато организмът консумира течна храна, мозъкът получава по-бързо сигнали, че стомахът е пълен. През лятото преяждането е още по-голям враг на тялото, защото така го принуждава да гори повече енергия, която в топлото време му е необходима за други по-важни процеси.

Чай - да, но топъл

Топлият чай наистина е едно от най-изпитаните природни средства в летните горещини. С него изравнявате температурата на тялото с тази на околната среда и така улеснявата организма в процеса на климатизация. Организмът гори по-малко енергия и не се натоварва излишно в опитите си да охлажда тялото.

Препоръчителен е зеленият чай, защото съдържа витамин Р, с помощта на който порите се отварят и се регулира кръвообращението. 

Още по темата

Коментари

1 Бивш от НСГП
  16 юли 2021 | 08:44 отговор
 

!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА. Кво става Брутално Грозен Нагъл и Крайно Егоцентричен Мангал. msbrico.

 
 
Бивш от НСГП
16 юли 2021 | 08:44

!!! Надежда бивша продавачка на артикули за баня в магазин Бриколаж в Люлин,а сега подвизаваща се с никове ,като Следователката,na di и кой знае още колко фалшиви ти си пример за това,каква не трябва да бъде една жена.Използвайки работата си в Хенди и използващата хората,като пионки може и да постигаш дадени цели,но айде не искаме да сме,като теб и да се правиме на кючекини по разни партита.Ти по-добре си гледай единственото дете,а не да сереш по форумите измишльотини и клевети за хората.Много ти се ще да съм наркоманка и да живея в мизерия,но може само да си мечтаеш за това нещастнице мизерна.Такива,като теб освен,че са грозни отвън са боклуци и от вътре,което е по-зле,затова и свекърва ти не може да те понася и с караш всеки ден с мъжа си.Та гледай да не те ритнат от семейното ложе та да ти покажат ,къде ти е мястото.Тя се загрижила за чуждото дете,а не гледа собственото си и стои милото в стаята си само,кво му беше наказанието ,тихо и да си кюти там.Мърла злобна си ти и не заслужаваш грам внимание,камо ли да се занимава човек с подобни екскременти ровещи адреси и телефони и пускащи секс обяви на нищо неподозиращите хора.msbrico,продавай си незаконните цигари и се гръмни злобо грозна.!!!

Добави Коментар

Най-четени