Ева Херцигова - как тежкият Ковид промени завинаги живота ѝ

Редица звездни личности се сблъскаха с най-коварната зараза, която продължава да тресе човечеството вече близо две години.

Наскоро се разбра, че Ковид-19 не е подминал и чешкия топмодел Ева Херцигова, която през март тази година навърши 48 години. Освен нея заразата повалила по едно и също време и цялото ѝ семейство – съпругът ѝ – италианския бизнесмен Грегорио Марсиаж, както и трите им деца – Джордж (14 г.), Филипе (10 г.) и Едуард (8 г.).

View post on Instagram
 


Срещата с коварния вирус се случил през декември, разказва Херцигова. „Можехме да се гушкаме и да стоим по пижами един месец“, допълва тя. Красавицата с гордост споделя, че през цялото време е усещала силната опора на съпруга и синовете си и вярва, че благодарение на тяхната подкрепа е изкарала болестта по-леко.

View post on Instagram
 


Ева признава обаче, че към ден днешен все още се възстановява и уточнява, че Ковид-19 отнема енергията и жизнеността. Манекенката и актриса не крие, че след като се излекувала, дълго време се чувствала изтощена и че до днес организмът ѝ продължава да се бори с някои последствия от заболяването.

View post on Instagram
 


Докато карала болестта, тя дори имала усещането, че симптомите ѝ ще останат завинаги. Дългата ѝ борба със симптомите наложило посещението ѝ в лечебния спа център Chenot Palace Weggis, Швейцария, което ѝ помогнало да се възстанови по-бързо.

Заради състоянието ѝ обаче ѝ се наложило да промени някои стари свои навици и да премине на друг, по-здравословен начин на живот. Днес всичко, което прави, го прави бавно и спокойно. Не бърза и цени всеки миг, наслаждавайки се пълноценно на него. „Няма защо да бързаме. Животът и без това е достатъчно кратък“, споделя звездата от Telegraph Luxury.

Ева Херцигова променя и дневните си задължения. Всяка сутрин тя си взима студен душ и отделя повече време за спорт. Комбинира сутрешната разходка на кучето си с каране на колело.

View post on Instagram
 


Освен това редовно следи и за правилното си хранене. „Храната за мен е източник на изцеление, както и обратното – тя може да ни нанесе такива вреди на здравето, за каквито не сме и подозирали. Консумирам вегетариански или вегански ястия три или четири пъти седмично“, разкрива още Ева Херцигова.

View post on Instagram
 

Четете още: Дрю Баримор и Камерън Диас - две дами без филтри и филъри