Автор
Ива Петрова

Как да почистим организма си от отровите по древен китайски метод?

Детоксикацията на тялото осигурява надеждно елиминиране на отровите. Ако държите на здравето си и контролирате състоянието му, направете тази процедура част от живота си. Това ще помогне да се премахнат вредните вещества, натрупани в тялото, да останете здрави и да посещавате лекар само в рамките на профилактичните медицински прегледи.

Всеки ден сме изложени на различни вредни вещества, чието нарастващо количество може да повлияе неблагоприятно на функционирането на всички органи. Естественото елиминиране на токсините може частично да се справи с тях. А за допълнително намаляване на въздействието им ще ви помогне детоксикацията на организма. Най-добрият начин да го направите е банята за крака.

Един от методите за детоксикация на тялото е почерпен от древната китайска медицина. Всъщност това са различни техники, в които участват краката - в тях се намират множество енергийни зони, които са пряко свързани с функционирането на вътрешните органи и влияят върху качеството на тяхната работа.

Детоксикацията на тялото чрез краката може да се извърши по няколко начина. За първия метод за детоксикация ще ви трябва йонна вана за крака. С нейна помощ ще бъде възможно бързо и надеждно отстраняване на вредните вещества от тялото. Действието на ваната се основава на електролизата, която се получава с помощта на електрически ток.



Как да използвате детоксикираща вана?


1. Първо поставете краката си в съд с топла вода. Това ще отвори порите.

2. След това добавете специална сол за отстраняване на токсините във водата (методът на приготвяне е посочен по-долу) и изчакайте, докато йоните на солта се абсорбират от краката. Солта ще помогне освен за очистването на организма, а също и за предпазване отн възпалителни процеси в тялото.

3. Ще разберете, че отстраняването на токсините се е получило, когато банята със солена вода придобие тъмен оттенък.

Как да си приготвим специална сол за премахване на токсините?

Ето какво ще ви е нужно за приготвяне на детокс вана:

250 г морска сол;
250 г английска сол,
2 чаши (около 450 г) сода за хляб и смес от етерични масла.

Комбинирайте всички тези съставки, разбъркайте ги добре.



Приготвяне на ваничката

1. Първо сложете съд с вода да заври (около 10 литра), изсипете така приготвената специална сол в нея и изчакайте да се разтвори напълно.
2. След това изсипете разтвора в съд, в който ще е удобно да накиснете краката си за 30 минути.

Такава баня за крака ще премахне вредните вещества от тялото ви и ще предотврати появата на кожни заболявания.

Премахване на отровите през краката: 2-ри метод за детоксикация


Искате ли да премахнете вредните вещества от тялото? Ще ви помогне банята за крака с кислородна детоксикация. Основата на ваната е 450-500 ml водороден прекис и 1 супена лъжица сух джинджифил под формата на прах.

1. Налейте гореща вода в съд, добавете към нея водородения прекис и джинджифил на прах.
2. Потопете краката си в разтвора за 30 минути.

В допълнение към факта, че вредните вещества ще бъдат отстранени от тялото, такава вана за крака ще бъде като Божи дар за тези, които искат да се отърват от досадните алергии или кожни раздразнения.

Премахване на отровите през краката: Трети начин за детоксикация

Премахване на токсините с вана на основата на бентонитова глина(продава се в интернет). Рецептата за този тип вана е 150 грама бентонитова глина, половин чаша английска сол против хипертония.

1. Добавете английска сол във вана с гореща вода и изчакайте да се разтвори напълно.
2. Глината първо се разрежда с малко количество вода, докато се образува вискозна смес, която се излива във ваната.
3. Потопете краката си в разтвора за около 20 минути.

В допълнение към всеки метод можете да закупите специални тампони в аптеката за премахване на токсините през краката. Използвайте ги, докато спите, като ги поставите под краката си и обуете чорапи върху подложките. Ако на сутринта видите, че тампоните са потъмнели, това означава, че токсините и другите вредни елементи са били отстранени от тялото ви.



econet

Четете още: Растението, което намалява напрежението и успокоява разбитите нерви