Как лицето ви издава, че ядете твърде много захар

23 февруари 2023 | 14:31
1934
1
Unsplash
1

Не е тайна, че захарта влияе негативно на организма като цяло. Яденето на прекалено много сладко води да разрушаване на зъбите, появяват се захарен диабет и затлъстяване. Кожата също започва да изглежда зле, казват експертите.

Захарта има лош ефект върху състоянието на кожата - води до преждевременно стареене, заради процеса на гликиране. Той започва, когато човек натрупа твърде много захар в тялото си.

Това обикновено се случва при хора с диабет, но също и при здрави хора. По време на гликирането се образуват AGEs - напреднали продукти на гликиране. С натрупването на тези вещества строителните материали на кожата - колаген и еластин, биват сериозно увредени.Лесно можете да разберете, като погледнете лицето на даден човек, дали яде твърде много захар.

Това се проявява чрез симптоми като образуване на бръчки, грапавост, сухота на кожата, загуба на еластичност. Също така могат да се появят и възрастови петна по кожата.


Коментари

1
  25 февруари 2023 | 00:42 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 4339 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени