Цял свят е подвластен на нечувана паника от коронавируса, който взима жертва след жертва. Но нека не забравяме, че вече има и немалко излекувани.

Преди няколко дни президентът на САЩ, Доналд Тръмп, заяви че лекарствата против малария може да се окажат най-добрия спасител в борбата срещу COVID-19. И за съжаление, някои американци са повярвали безрезервно в това изявление, без наличието на солидни медицински доказателства. За още по-голямо съжаление двойка мъж и жена, на възраст над 60 г., са опитали да се самолекуват с антималарийно лекарство. Резултатът не само не бил положителен, а направо фатален.



И при двамата се проявили странични ефекти в рамките на 30 минути след приема на лекарството. Наложила се спешна медицинска помощ, но мъжът починал в болницата, а дамата е в критично състояние.



Припомняме ви, че преди няколко дни пък 43-годишен турчин, изпаднал в тежка паника покрай коронавируса, взе крайни предпазни мерки, като изяде сапун с кисело мляко. Той вярвал, че така ще пропъди опасността да се зарази – като се дезинфекцира вътрешно и подсили имунната си система с кисело мляко. За щастие, мъжът е спасен и в момента се чувства добре, но лекарите споделят, че в цялата си практика не са попадали на подобен случай.

Четете още: Италианска сестра се самоуби, щом разбра че е заразена с коронавирус