Автор
Woman.bg

Консумацията на чесън и лук пази от тази страшна болест!

Яденето на лук и чесън може да застрашава добрия дъх, но пък за сметка на това намалява риска от развитие на рак, разкриват учени.

Изследванията, доказващи ефекта на зеленчуците, е по повод интригуваща стастистика от Пуерто Рико. Оказва се, че дамите от карибския остров страдат от рак на гърдата значително по-рядко от представителките на нежния пол, обитаващи континенталната част на Северна Америка. След проведените тестове и наблюдение учените заключили, че тази тенденция се дължи на любовта на пуерториканците към соса софрито, чиито основни съставки са лук и чесън.

Изследователите достигат до изводите, че жените, които консумират не по-малко от два пъти на ден лук и чесън в продължение на дълъг период от време, имат 67% по-нисък риск от развитие на рак на гърдата в сравнение с дамите, които не употребяват зеленчуците.

Освен това в соса софрито се съдържат варени домати и зехтин. Тези два продукта също са известни с антираковите си свойства.

Четете още: Учени предупреждават: Хранителните добавки водят до рак!