Коронавирусът доказа, че жените са по-силни от мъжете

Каквото и да си говорим, статистиките са си статистики. Всички изчисления от началото на пандемията до днес доказват, че мъжете са много по-застрашени от зараза и дори смърт от Ковид-19, отколкото жените. И преди да решите, че просто се бием в гърдите, възползвайки се от някакви си цифри, нека ви разясним защо дамите са далеч по-защитени от коронавируса, отколкото господата:

Според куп проучвания отдават факта, че жените са по-силни в борбата с коронавируса от мъжете на чисто физическите различия между двата пола. Едно от основните е наличието на две Х хромозоми в тялото на всяка дама, които съдържат над 1000 гени, имащи пряко отношение към имунитета. В мъжката Y хромозома се съдържат само 70, като по-голямата част се съдържат в семенната течност. Не е трудно да направим сравнение и да установим, че жените разполагат с по-добра имунна система. Знаете ли, че ХХ хромозомите ни дават предимство, още преди да сме се родили? Огромна част от спонтанните аборти и недоносените деца се случват при бременните с момчета.

Също така дамите разполагат със страхотно защитно оръжие, наречено "естроген", което помага на организма ни да се пребори с всяка инфекция, навлязла в тялото ни. Докато тестостеронът при мъжете няма тази защитна функция.

Да не пропускаме и факта, че по дефиниця жената живее по-дълго от мъжа. Една от основните причини за това е, че господата са изложени на по-висок риск от сърдечни заболявания и дори инфаркт.

И макар ние дамите да сме по-защитени от коронавируса заради стабилната ни имунна система, имаме друг голям проблем, свързан със здравето и той е склонността ни към развиване на автоимунни заболявания. Но въпреки това организмът ни отново се справя много по-добре с всяка недобре дошла инфекция, отколкото този на мъжете.

А и нека си го кажем - дамите се отнасят по-отговорно към здравето си от противоположния пол. Те са много по-склонни да потърсят лекарска помощ, когато не се чувстват добре. Ето защо се радват и на по-добро здраве. Просто ние сме силни и превъзхождаме господата в някои отношения и това е!

Четете още: Правете това, когато се разминавате с други хора, за да не се заразите