Магичният житен режим на Дънов - сега е моментът да го започнете

07 февруари 2023 | 12:05
32078
0
Pexels, Pixabay, Instagram
0

Всяка година през месец февруари хиляди последователи на Петър Дънов спазват предписания от него житен режим. Датата, на която стартира той, варира в зависимост от фазите на Луната. Но лечебният му ефект е толкова осезаем, че дори хора, които са малко запознати с личността на учителя, следват тази популярна диета, за да се пречистят от токсините и да се заредят с енергия, сила и ентусиазъм за месеци напред.

Тази година житният режим стартира на 8 февруари. Сега ефектът от освобождаването на натрупаните мазнини и токсини в организма е много по-мощен. Продължителността на диетата е десет дни.

Важно е да сме упорити и да не се отказваме, а да вярваме, че този начин на хранене ще ни направи по-добри хора, по-слаби, по-леки и по-смели. Защото неговата цел е не само да се освободим от излишните килограми, натрупани през зимните месеци, но да пречистим и душата си и да забравим за всички ирационални страхове, които ни пречат да живеем пълноценно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Какво е общото между Богомилството, Християнството и Будизма? Кои са наследниците на богомилите по нашите земи? Още за кармата, прераждането и вселенските закони - четете в новата ми статия на seacredo.com #seacredo #karma #rebirth #bogomils #petardanov #beinsadouno #christianity #buddhism #buddha #rulesofuniverse #mystic #mystery #secret #sacred #учителя #петърдънов #беинсадуно #богомили #карма #прераждане #християнство #будизъм #закони #новастатия

A post shared by SeaCredo (@nadia.seacredo) on

 

Защо точно жито?

Житото е естествен източник на витамините B1, B2, E, натрий, калций, желязо и фосфор. Също така е богат на фибри и антиоксиданти. Много е важно да се консумират цели зърна варено жито, защото повечето полезни вещества се съдържат в обвивката им и ако се смелят или натрошат, те губят част от свойствата си. Освен това се смята, че при обработката на семената, се нарушава тяхната „прана“, жизнената им енергия. Ето защо освен варено жито, не е полезно да се консумират всякакъв вид тестени изделия, приготвени от брашно. Препоръчително е да се пие повече вода, минимум литър и половина на ден, като избягвайте да консумирате минерална или чешмяна такава. Забравете за кафето, алкохола и сладкишите. Десет дни са кратък период, така че ще издържите!

 

жито, слънце, житен режим, петър дънов

 

Какво представлява самият житен режим?

Вечерта преди началото на режима измийте сто грама жито и го залейте с вряла вода. Оставете го да кисне цяла нощ. На сутринта го прецедете, като добавите към тази течност малко мед и лимонов сок. Житото вече е покълнало и се разделя на три равни части, за да имате храна за сутрин, обед и вечер. Половин час преди всяка порция се изяжда по една ябълка, а половин час след нея се хапват по три ореха. Много е важно вечерята да се консумира преди залез слънце, което обикновено се случва около 18:30 часа по това време на годината.

 

 

Когато тези десет дни приключат, внимавайте как ще се захраните, за да не стресирате тялото си. На десетия ден от обяд се препоръчва да се започне с така наречената „ангелска супа“, която се приготвя по следния начин: Сверете 3 обелени картофа в литър вода, след което добавете малко количество ситно нарязани магданоз и лимон. Хапвайте от тази супичка по малко от обяд до вечерта. Така шансът да затормозите работата на стомаха си и да ви стане тежко е сведен до минимум.

Какво трябва да знаем, преди да се подложим на този режим?

1. Ако скоро сте боледували от грип или имате понижена имунна система поради някаква причина, по-добре не се подлагайте на тази строга диета или предварително се консултирайте с личния си лекар.

2. Уверете се, че пшеницата, която използвате за приготвяне на дневните си порции, не е ГМО. Пазарувайте от места, които могат да ви гарантират биологично чисти продукти.

3. Консумирайте преварена вода или трапезна изворна, закупена от магазина.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Любовта е най-реалното нещо в живота. Като обичаш, ти даваш, като те обичат, на тебе ти дават. Това, което хората ти дават, приеми го и благодари. Една вдишка от въздуха, един лъч, който влиза в очите ти, това е благословение; една усмивка е благословение. Ако Господ ви се усмихва, какво искате повече? Само една Божия усмивка да дойде - и въпросът е разрешен. Там, дето се усмихва Господ, всичко е разрешено. На всеки, който обича, Бог се усмихва. Той се усмихва само на онези, които обичат, и на онези, които са обичани. Сега желая и на вас Господ да ви се усмихне като обичате и като сте обичани. ~ Петър Дънов . . . #wordsofwisdom #petardanov #loveistheanswer #loveandalliscoming #yogaeverywhere #yoga #yogini #poweroflove #artofliving #meditation #autumn #beauty

A post shared by Ekaterina Kioseva (@eter.ina) on

 

Житният режим на Петър Дънов е уникален метод за поддържане на здрав дух в здраво тяло и набиращата му популярност е доказателство за неговата ефикасност. Спазвайте го, само ако се чувствате готови да изживеете едно цялостно пречистване на всички астрални нива. Най-трудни са вторият и третият ден на това предизвикателство, защото тогава ще усещате силно чувство на глад.

Детоксикацията често е съпроводена със симптом на главоболие, но ви съветване да не прибягвате до прием на медикаменти. На четвъртия ден от режима неприятните усещания ще отшумят, но ако това не се случи, ви съветваме да прекратите диетата. 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени