Автор
Весела Георгиева

Медена вода ни пази от вирусите и ни зарежда с енергия

Медът е един от най-полезните продукти, с които природата ни е дарила. Освен че ни прави по-здрави, зарежда организма с ценни вещества, медът ни енергизира, пази ни от рак, колит и сърдечни заболявания.

А т.нар. медена вода ще ви помогне да започнете деня си по най-добрия начин.

Пие се на празен стомах, рано сутрин, преди да сте си измили зъбите.

Разтворен във вода и приет на празен стомах, медът се усвоява по-бързо и лесно и успява да подхрани всяка клетка с полезни микроелементи.



Не забравяйте, че е богат на витамини и елементи като: бор, калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, витамини от група В, витамини С, Е, А, РР, Н, както и аминокиселини, ензими и др.

Медът е отличен заместител на захарта, тъй като вече е преработен продукт, който се усвоява лесно и не се отлага като излишни мазнини, дори да приемете малко повече от него.

Медената вода бори вирусите и се приготвя непосредствено преди употреба. Ето как: разбъркайте в чаша вода със стайна температура равна супена лъжица натурален мед. Пийте на празен стомах веднага след събуждане.



Не смесвайте натуралния мед с гореща вода! При 70 или повече градуса той започва да се разпада и да се окислява. И не само се губят неговите ползи, но и се произвеждат вредни вещества.

Препоръчва се да закусвате след 30-40 минути. Сладката вода рязко ще повиши кръвната захар, след което последната рязко ще спадне и ще започнете да чувствате глад.