Мишел Обама призна за тежката битка, която води с депресията

Тя е една от любимите първи дами на САЩ, светът я обича, много жени мечтаят да бъдат на нейно място или да притежават поне малка част от завидните ѝ качества. Животът ѝ изглежда перфектен – успешна кариера, мъж, който я обожава, прекрасни деца и дълги години, прекарани в Белия дом. Мишел Обама е от дамите, които са постигнали всичко, за което някога са мечтали, но знаете ли, че дори и нейните нощи не са спокойни и непробудни?

Всъщност, самата тя призна, че страда от депресия и не се поколеба да разкрие какво я е предизвикало. Първата причина, която е отключила постоянното тревожно състояние в душата ѝ е пандемията, а събитията след нея в САЩ не ѝ дават мира.

Мишел сподели, че често се буди посред нощ, защото е притеснена и усеща емоционална тежест. Първата дама е откровена, че минава през редуващи се хубави и лоши моменти и това сериозно нарушава ритъма ѝ на живот.



„Знам, че сега съм изправена пред предизвикателството да се преборя с депресивно състояние. То беше предизвикано от карантината, но след това започнах да се притеснявам и заради проблемите с расизма в обществото ни, заради лицемерието, с което се сблъсквам всеки ден. Всичко това е много обезкуражаващо“, сподели Мишел в подкаста си.

Тя сподели, че е изключително изтощаващо за нея да се събужда всеки ден с новината, че някой чернокож е бил убит, пребит или по някакъв начин наранен от някого, без да има вина за нищо. Обама разкрива, че никога през живота си не е била толкова притеснена и в същото време натъжена.

Първата дама обаче издава и как успява да се пребори със сложното си емоционално състояние – като планира ангажиментите си, като прави всичко, за да опознае себе си по-добре и като се съсредоточава върху нещата от живота, които ѝ носят радост.



Четете още: 5 признака, че сте прекарали Kовид-19, без да разберете