Продължение.

Забравяте да почиствате зъбите си с конец

Жените отделят много време за процедури, които избелват зъбите, но много от тях пропускат 5-те минути на ден, необходими за интерденталното почистване. Резултатът от това са поне 23% от жените между 30 и 54 години и 44% от жените над 55 години страдат от възпаление на венците.

Това е сериозна бактериална инфекция, която атакува тъканта около зъбите и костта, която ги поддържа. Тя е главната причина за пародонтозата /разклащането и опадването на зъбите/.

Пораженията не се свеждат само до външния вид. Когато бактерията проникне в кръвообращението, тя предизвиква хронични възпаления, които повишават риска от сърдечни и мозъчни болести, рак и дори преждевременно раждане.

Жените трябва да обръщат голямо внимание на венците си. Почистването на зъбите е важно, защото хормоналните промени през пуберитета, бременността и менопаузата улесняват бактериалната зараза.



Почиствайте зъбите си поне веднъж на ден. Увийте специалния конец около средния си пръст. Прихванете няколко сантиметра от конеца между палеца и показалеца на другата ръка. Движете конеца между зъбите, а когато стигнете до венеца, обвийте с конеца основата на зъба и го плъзгайте леко между венеца и зъба. Не пропускайте нито един зъб.

Не обръщате внимание, когато нещо ви боли

Когато жената е затънала до гуша в ангажименти, тя често пренебрегва появата на упорита кашлица, болки в гърба или лошо храносмилане. Не трябва да мислите, че умората е естествено състояние и да пренебрегвате такива симптоми.

Понякога лошото храносмилане е индикация за сърдечен пристъп. Някои жени пренебрегват и силната умора или болка.

Осведомете се за симптомите на сериозните заболявания, рисковите фактори, взимайте мерки при всяко необичайно усещане и никога не пропускайте редовните профилактични прегледи, при които здравните проблеми може да се открият навреме и да се лекуват успешно.

Очаквайте продължение.

Източник: health.bg