Най-лошите "добри" навици - 4 част

15 февруари 2010 | 09:44
3710
1
1

Продължение.

Винаги употребявате вода с еднаква температура

За готвене и пиене използвайте студената вода. Топлата вода съдържа олово, защото го разтваря в тръбите по-бързо, отколкото студената.

Високите нива на олово в кръвта се свързват със здравни проблеми. 4 микрограма олово на децилитър удвоява риска от инфаркт и инсулт и може да доведе до загуба на паметта.

Препоръчително е да поставите филтър на крана.

Приятелите ви са с нездравословни навици

Тогава трябва да внимавате за линията си. Ако най-близкият ви приятел е дебел, вероятността да натрупате и вие килограми се увеличава с 57%, твърдят психолози от Харвард.

Ако въпросният човек е от вашия пол – със 71%. С по-дебелите приятели около вас започвате да губите реалната представа за нормалното тегло.

Близкото обкръжение може да повлияе и на употребата на алкохол. Наблюдения са установили, че хора, чиито колеги и приятели имат либерални схващания за алкохола, са с 82% по-застрашени от алкохолизъм.

Шофирате на отворени прозорци

Такова пътуване е опасно за белите дробове. Установено е , че хората в града шофират само през 6% от деня, но за това време поемат 45% от замърсителите на въздуха, на които са изложени в продължение на 24 часа. При засилен трафик затваряйте прозорците на колата и пускайте климатика.

Източник: health.bg

Още по темата

Коментари

1 Георги Динков от ХРИЗ 37,София
  15 февруари 2010 | 18:08 отговор
 

Това олово се съдържа в тръбите и ако използуваме топлата вода от крана,опасността е реална.Има ли по-страшно да габите памет и когато срещнете старо гадже,да не си спомняте нищо за него.Дори дали сте спали с него.Жалко.Камо ли да забравиш чичо си и вместо при него да ходиш на гости при други съкооператори.Обидно е ча възрастния роднина,нали мацки?Затова със сестра ми взимаме минерална вода и с нея задоволяваме нуждата на организма с течност.пък онова нещо РОЗОВАТА ДОЛИНА СИ Е ОТДЕЛНО КАТО ЕЛЕМЕНТ НА ВЪЗРАСТТА. Жорж

 

Добави Коментар

Най-четени