Не давайте на мъжа ви да пие това: ще оплешивее

11 януари 2023 | 13:21
2499
1
Снимки: Pixabay
1

През последните години все повече мъже се оплакват от необратима загуба на косата.

Ново проучване установява, че прекомерната консумация на определени напитки води до оплешивяване при мъжете.Изследването е проведено от учени от университета Цинхуа в Пекин и доказва, че косопадът е почти 30 пъти по-често срещан при мъжете, които пият по една газирана напитка, сок или прекомерно подсладено кафе или чай всеки ден.


Тези, които консумират повече от една подсладена напитка на ден, са с 42% по-склонни да получат косопад, в сравнение с тези, които не пият подсладени напитки.Трябва да се отбележи обаче, че сладките напитки не са единствените фактори за оплешивяването.

Важна роля изпълняват още и психичното здраве и генетиката.

Разбира се, начинът на хранене също е от значение. В тази връзка, експертите съветват мъжете да намалят пържените храни и да увеличат консумацията на зеленчуци.

 

Четете още: Кои са думите, изречени от любими хора, които ни нараняват

Още по темата

Коментари

1
  12 януари 2023 | 22:32 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 2800 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени