Автор
Woman.bg

Не ви убива работата, убива ви свободното време

Продължителното пребиваване в седнало положение носи редица вреди за здравето и едва ли има служител, който прекарва поне 8 часа в офиса и е готов да обори това твърдение. Известно е, че работното място не прави тялото ни щастливо и здраво, но истината е, че има какво да направим, за да не бъдем физически ощетени.

Другият враг, освен стола, е компютърът, а също и телефонът, които бавно и неусетно отслабват зрението ни. Учени от Колумбийския университет обаче са категорични, че нито екранът, нито седналото положение са пречка за здравето ни.

Много по-важно е как запълваме свободното си време и дали в него е включена физическа дейност. Тренировките с умерена интензивност мога да елиминират вредния ефект на седенето и облъчването от екрана. Ако залагате на спорт в свободното време, ще намалите риска от сърдечни проблеми, инсулт и ранна смърт.

Желателно е да прекарвате 150 минути седмично в тренировки. В противен случай, ако запълвате свободното си време с почивка в леглото и на дивана пред телевизора, вие ще продължите да вредите на здравето си и да съкращавате живота си.

Неделя е. А вие колко време отделихте за движение и спорт?

Четете още: Витамин C заплашва здравето?