И сексът, и храната са сред най-приятните удоволствия, но рядко понякога не правят добра комбинация. Ето няколко случая, които определено не са добри в съчетание.

Сирене

Класиката от вино + сирене се оказва не особено подходяща преди сексуални забавления. В умерени количества червеното вино наистина може да увеличи притока на кръв и да ви остави релаксирани и с паднали задръжки, но само при умерена консумация. А млечните продукти принципно са убийци на либидото (а и могат да предизвикат стомашно неразположение, което определено бихте искали да избегнете, когато не сте сами в леглото).

Бобови храни

Консумацията на бобови храни води до различни ефекти в човешкия организъм - някои се чувстват пълни с енергия, след като приемат този вид протеини, други обаче се оказват с подут корем, пълен с газове. Ако се разпознавате във втория случай, пропуснете боба, леща и грах преди секс.

Шоколад

Всички знаем, че шоколадът е афродизиак. Не всички видове обаче са препоръчителни преди занимания между завивките. Тъмният шоколад, който съдържа повече от 70 процента какао, е наистина чувствена храна, която ще повиши либидото ви. Черният шоколад е богат на много антиоксиданти, като например L-триптофан, който е предшественик на серотонина. А при по-високи нива на този хормон се чувстваме щастливи. Той съдържа още фенил етил амин, който е същият химикал, който тялото произвежда по време на влюбване. Класическият млечен шоколад не е особено полезен поради същите причини, споменати за млечните продукти.

Junk храни

Високото съдържание на наситени мазнини при повечето бързи храни могат да задръстят артериите на половите органи и на двата пола, което пък превръща секса в усилие. Всъщност, всички преработени храни не са добри за либидото. Те ни карат да се чувствате мудни и по-малко енергични. Но junk храната от веригите за бързо хранене определено може да провали сексуалните планове заради дискомфорт, тежест и нисък тонус.

Пържени картофи

Вредна храна с много висок гликемичен индекс, което означава, че освобождава енергия много бързо. Затова можете да се почувствате добре малко след като хапнете картофки, но пък по-късно ще настъпи истински срив в енергийните ви нива. А ако картофите са изпържени в мазнина с лошо качество, това може да доведе до лошо настроение и затруднено храносмилане – истински убийци на либидото.

Тоник

Тоникът често съдържа хинин, който се използва като ароматизиращо средство и в някои други напитки. Хининът е използван като антималариен агент, но пък води до намаляване на сексуалната функция, така че не го приемайте преди секс.

Енергийни напитки

Те са пълни със захар, изкуствени оцветители и ароматизатори. Дават ви миг енергия, но само миг. После се появява тежест и умора.

Броколи

Броколито е чудесен зеленчук, който помага на организма в естествената му детоксикация. Освен това е много полезен за хормоналното ни здраве. Но броколито съдържа захари, които са подобни на тези в боба - докато ги смила, тялото ви ще трябва да използва освобождаващи метан бактерии. А всички газове не са добре дошли повреме на любовната игра и самия секс.

Четете още: Забранено за закуска