Автор
Теодор Муховски

Пийте тази запарка преди лягане и всички мазнини ще бъдат изгорени

Ефективната диета не се състои само от нискокалорични ястия, но и от подходящи напитки. Някои течности имат свойства за изгаряне на мазнини и пиенето им преди лягане всеки ден помага за намаляване на коремните мазнини. С тези напитки ще си осигурите красива фигура и ще се погрижите за здравето си.

Вода с канела

Добре известно е, че канелата увеличава метаболизма и по този начин стимулира изгарянето на мазнините. Освен това тя е богат източник на желязо, манган, калций и фибри. Предотвратява язви на стомаха и има противовъзпалителни и противогъбични свойства.
Приготвянето на благоприятстваща здравето напитка на негова основа е бързо и лесно. Просто добавете пръчица канела към чаша преварена вода и варете всичко в продължение на 10 минути. Препоръчително е да разредите напитката със студена вода или да я оставите да се охлади, преди да я изпиете.



Сок от ананас

Съдържащият се в ананаса бромелаин ефективно разтваря мазнините и ускорява метаболизма. Сокът от ананас подпомага изчистването на токсините от организма, а съдържащите се в него витамини засилват имунната система на човека. Освен това такъв сок съдържа големи количества фибри, които намаляват апетита и дават усещане за ситост. Редовното пиене на сок от ананас преди лягане ще ускори метаболизма ви и ще ви помогне да се доближите до мечтаната фигура. Не забравяйте обаче да избирате натурални сокове без добавена захар.



Запарка от джинджифил

Джинджифилът помага да се отървете от нежеланите килограми, особено от коремната област. Активните съставки, отговорни за насърчаване на отслабването, са джинджеролите. Те са тези, които ускоряват метаболизма и стабилизират нивата на кръвната захар.
Инфузията от джинджифил е много лесна за приготвяне. Просто залейте с гореща, но не вряща вода нарязания корен от джинджифил. Към запарката може да се добави както прясна, така и сушена куркума, която е мощен антиоксидант.



Зелен чай

Зеленият чай стимулира обмяната на веществата и подпомага изгарянето на мазнините. Съдържащите се в него катехини възпрепятстват усвояването на глюкозата и мазнините, като по този начин регулират телесното тегло и мазнините. Освен това катехините имат силен антиоксидантен ефект. Като неутрализират свободните радикали, те забавят процеса на стареене и намаляват риска от много заболявания. Зеленият чай трябва да се запарва повече от три минути преди лягане, в противен случай ще има стимулиращ ефект.

Вода с краставица и лимон

Краставицата и лимонът са перфектният дует за отслабване. Краставиците са нискокалорични и съдържат диетични фибри, както и много минерали и антиоксиданти. Лимонът, от друга страна, е източник на витамин С, калций, желязо и тиамин. Водата с добавка на краставица и лимон пречиства организма от токсини, ускорява метаболизма и регулира апетита, което помага за бързото намаляване на мазнините от коремната област.