Правят ваксина против коронавируса с кръвта на Том Ханкс

Том Ханкс и Рита Уилсън, които съвсем наскоро пребориха коронавируса, дариха кръв за разработването на ваксина против коварната болест. Целта на проучването е да бъде установено дали антителата в кръвта им могат да помогнат за напредъка намирането на лечение.

Звездната двойка обяви, че има коронавирус в началото на март, но двамата вече са излекувани и се твърди, че имат имунитет срещу вируса. Новината, че са дарили кръв бе съобщена лично от Рита в първото ѝ интервю след оздравяването им. Тя сподели, че с Том в момента очакват да видят дали антителата им ще дадат резултат в разработването на ваксина, а другата цел на даряването е била да разберат дали могат да дарят плазма. В интервюто Рита разкри и какви са били първите симптоми, които я накарали да потърси лекарска помощ, а именно треска, умора, температура и загуба на вкус и обоняние. Том от своя страна е имал по-леки симптоми.

Съпругата на Ханкс коментира и лечението, което в момента включва медикамента хлорохин, който е бил предписан и на двамата. Тя не можа да потвърди дали именно това лекарство ги е излекувало, но предупреди за сериозните странични ефекти, които и двамата са усетили - виене на свят, силно гадене и отслабване на мускулите.

"Трябва да бъдем много внимателни към взимането на това лекарство. Все още не се знае колко е безопасно", сподели тревогата си Рита.

Към днешна дата звездната двойка се чувства добре, но все още не е известно кога и откъде е прихванала вируса. Единственото сигурно е, че никой от екипа, с който са работили, преди да се разболеят, не е заразен.

Четете още: Важно! Как точно да почистваме маската си