Страшните прогнози за заразата с коронавирус през есента се сбъднаха, но след всеки лош период трябва да дойде и нещо хубаво. Поне един лъч светлина, който да се прокрадне от края на тунела. Изглежда, че пикът на втората вълна върви към своя край и има шанс кризата да отмине и съвсем скоро броят на излекуваните да надвиши броя на новозаразените.

Математикът проф. Николай Витанов предвижда, че до 10 дни това е напълно възможно да се случи. И да дойде началото на едни по-добри времена. Професорът дори си позволи да загатне за край на кризата от коронавирус. Според личните му прогнози това може би ще се случи в началото на пролетта. Витанов даде и съвсем логично обяснение за прогнозите си, като отбеляза защо през последните дни броят на оздравелите се увеличава:

„Рекордът се дължи на големия брой заболели преди 20 дни. Сега голяма част от тези хора се излекуват. Тенденцията е такава, че броят ще продължи да се увеличава. И ако продължи така, до 10-тина дни ще надмине и броя на новите случаи”.

Той е напълно съгласен с новите мерки за сигурност и с частичното затваряне на държавата. Категоричен е, че това ще спомогне по-бързото овладяване на заразата. Професорът предвижда ново увеличаване на случаите след празниците, което ще затихне чак през март-април, когато се очертава вече да има и ваксина.

Четете още: Естественото чудо на кръвообращението - добрият избор в битката срещу COVID-19