Откакто коронавирусът „царува“, една вековна традиция е напът да умре завинаги – ръкостискането. След като и британското кралско семейство остави този жест в миналото, експертите твърдят, че той съвсем скоро ще бъде напълно забравен.

В пика на пандемията много лекари съветваха хората по света да преустановят прегръщането, целувките и ръкостискането с цел да се намали броят на заразените с Ковид-19. Смята се, че стискането на ръцете при поздрав е изключително опасно (защото го правим главно с непознати, за които не знаем дали са напълно здрави, или не) и то трябва да бъде забравено, за да може да се предотврати втората вълна на болестта.



Според редица професори и учени липсата на ръкостискане и носенето на маски може да спре епидемиите по света. Поне докато бъде открит лек срещу новия коронавирус. Пример за това, че стискането на ръцете трябва да се премахне от етикета, е случаят с Борис Джонсън, който още през март не се съобрази с тази мярка и съвсем скоро се разболя от вируса и беше в много тежко състояние.



Четете още: Ново 20: Лекарство за холестерол премахва Ковид-19 за по-малко от седмица