Ръкостискането вече е смъртоносно?

23 юли 2020 | 13:15
1469
0
снимки: Getty Images, Unsplash
0

Откакто коронавирусът „царува“, една вековна традиция е напът да умре завинаги – ръкостискането. След като и британското кралско семейство остави този жест в миналото, експертите твърдят, че той съвсем скоро ще бъде напълно забравен.

В пика на пандемията много лекари съветваха хората по света да преустановят прегръщането, целувките и ръкостискането с цел да се намали броят на заразените с Ковид-19. Смята се, че стискането на ръцете при поздрав е изключително опасно (защото го правим главно с непознати, за които не знаем дали са напълно здрави, или не) и то трябва да бъде забравено, за да може да се предотврати втората вълна на болестта.

ръкостискане

Според редица професори и учени липсата на ръкостискане и носенето на маски може да спре епидемиите по света. Поне докато бъде открит лек срещу новия коронавирус. Пример за това, че стискането на ръцете трябва да се премахне от етикета, е случаят с Борис Джонсън, който още през март не се съобрази с тази мярка и съвсем скоро се разболя от вируса и беше в много тежко състояние.

Борис ДжонсънЧетете още: Ново 20: Лекарство за холестерол премахва Ковид-19 за по-малко от седмица

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени