Сладкото се оказа още по-опасно

06 май 2010 | 16:00
3940
0
0

Ново проучване сочи, че хората, които ядат повече сладки изделия и храни с преработени захари са изложени на по-голям риск от сърдечни заболявания.

Новото проучване показва, че диета с високо съдържание на захари, дори и да е бедна мазнини, има същия ефект като нея – т.е захарта и мазнините са еднакво вредни както за фигурата, така и за сърцето – увеличават нивата на триглицериди в кръвта, а от там и на нивата на холестерол.

Специалистите предупреждават, да четем внимателно етикетите на храните, за да избягваме приемът на захар, дори и в привидно здравословни храни.

Разновидности на захрата в храните са декстроза, малтоза, фруктозен царевичен сироп.

Жените трябва да се стремят да консумират не повече от 25 грама на ден или 6 ч.л. При мъжете – 37,5 грама .

Други важно условие е да приемате повечето от захарта от естествени източници като плодове.

Източник: figuratа.com

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени