Тази българка с Ковид-19 отстъпи си тръгна от болницата, за да настанят на леглото ѝ по-болен

26 октомври 2020 | 14:28
5804
3
снимки: Unsplash
3

От началото на есента ситуацията с Ковид-19 у нас се изостря все повече с всеки изминал ден. Сутрин се събуждаме с обезпокоителни новини и виждаме как заболеваемостта се покачва и то бързо. И макар преди няколко седмици на един от брифингите да бе съобщено, че има достатъчно легла за тежките случаи, днес научаваме, че вече болниците изнемогват.

Българка, заразена с коронавируса и нуждаеща се от болнично лечение, сама е отказала да бъде приета в такова, за да освободи място за друг пациент, който би бил в по-тежко състояние от нейното. 47-годишната Наталия Димитрова е усетила рязко влошаване в състоянието си буквално за дни, след като са се появили първите симптоми - отпадналост и загуба на обоняние. 

Наталия Димитрова

Първоначално е под домашна карантина, но след като здравето ѝ се влошава рязко, тя отива в болница, където ѝ съобщават, че има нужда да бъде под лекарско наблюдение. Но леглата в "Александровска" болница вече били заети...

Лекарите съобщават на координационния център, чиято задача е да намери място за лечението на Наталия, но тя отказва да бъде настанена, където и да било. Дамата предпочита друг, който е с по-тежки симптоми и придружаващи заболявания, да заеме мястото ѝ. Ето защо тя остава на домашно лечение, което обаче ѝ излиза доста солено. Закупила апарат за дишане на стойност 1400 лв, а до момента за лекарства е дала около 2000 лв.

коронавирус 

И макар решението ѝ да представлява риск за здравето, дори за живота ѝ, Наталия е категорична, че няма да заеме мястото на човек, който е в по-тежко състояние от нейното.

Вие как бихте определили тази постъпка? Ние - като краен израз на човечност и състрадание. 

Четете още: Леле! Коронавирусът може да бъде унищожен с кокосово масло

Още по темата

Коментари

3 -
  27 октомври 2020 | 06:50 отговор
 

Като липса на здравеопазване в страната бих го определил

 
2 Петър Терзиев
  26 октомври 2020 | 17:45 отговор
 

Българите са търпеливи, но когато чашата на търпението прелее министри и депутати ще бъдат изхвърлени като боклук.Защото не е редно да получават заплати и да ограбват държавата като ущетяват хората.

 
1
  26 октомври 2020 | 16:54 отговор
 

Оправете си заглавието!

 

Добави Коментар

Най-четени