Вече и ваксинираните се заразяват, ето защо

31 август 2021 | 15:38
5585
4
снимки: Pexels
4

Вече близо две години пандемията е превзела света и краят ѝ все още не се вижда. Въпреки огромните средства, които се отделят за разпространението на ваксините и откриването на нови лекарства, броят на заболелите сякаш само се увеличава, а почти всеки ден научаваме за новите мутации на вируса. 

И ако довчера живеехме с убеждението, че ваксините са единственото ни спасение, което може да ни гарантира, че ще оцелеем, дори и да се заразим, то днес тази теория започва да се пропуква все повече и повече. Но защо се случва така и какво означава понятието "ваксинален пробив", което нашумя съвсем наскоро.

ваксина

Ваксинален пробив е определението, с което се характеризира заразяването с Ковид-19, въпреки че пациентът е със завършен цикъл на ваксинация. Причината за това са новите и все по-агресивни варианти на вируса, които успяват да си проправят път, дори и през защитата, която ни дава имунизацията. И такъв е Делта вариантът, който се разпространява в пъти по-бързо от всички варианти, с които човечеството се е сблъсквало до момента.

ваксина

От Министерството на здравеопазването обаче са категорични, че ваксините продължават да ни предпазват от тежко протичане на инфекцията и от хоспитализация и затова призовават за имунизация. Защото вярват, че всяка поставена ваксина е крачка напред към преодоляването на тази сложна ситуация заедно със спазването на противоепидемичните мерки. 

Четете още: Южното Черноморие пламва, навлиза ли България в червената зона и кога да очакваме локдаун отново?

 


Още по темата

Коментари

4 Евгения Гранде
  03 септември 2021 | 18:48 отговор
 

Да го е - между двете дози и след 2-рата доза , три пъти изкарах вируса. Те толкоз ефикасни са сополите които инжектират. А преди да си поставя ваксините - пак карах вируса още с първите заболели в края на 2019 - и оздравях без особени проблеми.Не вярвам на нито една дума от страховитите лъжи на натъкмени лелки, изкуфели бабки и мазни дебелаци с уж медицинско образование, които ни плашат по медиите. Да не говорим пък за математици-хубавици....

 
3 Иринчето
  03 септември 2021 | 18:40 отговор
 

Ами начи тея дето създават и налагат мерки и ваксини са абсолютно невежи и неграмотни по отношение знания по вирусология и имунология. Те явно не са си научили уроците в медицинската академия. А ако са ги научили но въпреки това прилагат съсравения от тях план, са мошеници и лъжци. Как да вярваш после на медиците - те или са неуки, или измамници.

 
2
  31 август 2021 | 19:15 отговор
 

Е няма такава идиотска "статия" - лъжа до лъжа. Да се чудиш откъде да започнеш, ако искаш да ги оборваш. Само измислици, пропаганда, лъжи и глупости. Всеки човек, който малко мисли и наблюдава и използва повече от два неврона на мозъка, може и сам да види как нищо от написаното не съответства на действителността.

 
 
31 август 2021 | 23:55

Явно антиваксър е писал статията, това комплексите са по-силни и от живота, готови са до отрекат ползите от ваксините и да изтъкнат вреди, само и само да са прави! Луда работа! Нямам обяснение! Хиляди пъти им се каза, че цял свят се ваксинират, но бай сельо смята, че ще му вземат мизерният животец, явно да не загуби панелката в Люлин 6 е борбата...

 
03 септември 2021 | 18:50

Явно си прост и глупав, ако не си нещо още по-лошо!

1 много просто
  31 август 2021 | 16:35 отговор
 

всяка степен на защита предизвиква по висока степен на нападение А ВИРУСА НЕ Е ПРОСТ И РАЗБИРА ОТ НАПАДЕНИЕ

 

Добави Коментар

Най-четени