Автор
Ива Петрова

Защо да спим с лимон на нощното си шкафче

Лимонът е известен с множеството си благотворни ползи за здравето на човека. Това вълшебно кисело плодче е и чудесно средство за разкрасяване и подмладяване.

Знаете ли обаче защо експерти препоръчват да спите с лимон на нощното си шкафче?



Отговорът на този въпрос се крие в удивителните лечебни свойства на лимонения аромат. Сред тях особено впечатляваща е силата му да успокоява нервното напрежение, да регулира кръвното налягане, да бори алергиите и да тонизира организма след преумора, известява Reader`s Digest.

„Ако поставите нарязано парче лимон до леглото си, тогава ще вдишвате тънък мирис на лимон през нощта. Лимонът се употребява от епохи като мощно етерично масло за ароматерапия“, споделя Даян Елизабет, създател на Skin Care Ox.



Ползите от съня с лимон на нощното ви шкафче обаче не свършват дотук. Сред магическите качества на лимонения аромат е и... да държи
мравките надалеч.


В случай че домът ви е атакуван от досадните насекоми натриването около всички възможни входове, през които те могат да нахлуят в личните ви покои, ще ви свърши чудесна работа.

Цитрусовото ухание на лимона ще отблъсне мравките и те ще заобикалят региона изцяло.

Лимоните са чудесно природно средство и за освежаване на въздуха. Така поставеният резен лимон на нощното ви шкафче ще ви дари както със свеж въздух, но и с така нужната ви след тежкия работен ден естествена ароматотерапия.

Четете още: Витаминът, който не трябва да забравяте тази зима