Според наскоро проведено изследване, публикувано в научното издание Gut, здравословното хранене с растителни продукти намалява риска от COVID-19, както и от развиването на тежки симптоми.
Екип от учени от Многопрофилната болница в Масачузетс и Кралският колеж в Лондон, е анализирал данните за здравословното състояние на 592 571 души от Великобритания и САЩ, включили се в проведеното чрез смартфони обединено проучване на симптомите ZOE COVID-19.
Установено било, че рискът хората, които консумират здравословни растителни продукти, да развият COVID-19 е с девет процента по-нисък в сравнение с риска при тези, чиято оценка в това отношение е по-ниска.
Според изследователите, тяхното изследване показва, че хранителните навици могат да изиграят значителна роля в редуцирането на риска от COVID-19 на индивидуално ниво. Нещо, на което медиците трябва да обърнат сериозно внимание.
Други изследвания също стигат до подобни заключения.