Автор
Ева Лъчезарова

10-те неща, които най-често забравяме да вземем за лятната си почивка

"Лятото е време за въображение и безгрижие, когато дните се превръщат в безкрайни възможности, а сънищата се сбъдват." - е една от любимите мисли на нашата редакция и трябва да признаем, че сме си я изпринтирали и закачили на стената в офиса като утвърждение.

Направихме го, защото искрено вярваме, че думите имат силата да променят съдбата на всеки човек, а тя до голяма степен зависи от това, върху което се фокусираме. И макар и тази година месец май да напомня повече на тъжна ноемврийска вечер, която предвещава идването на зимата, истината е, че ни остава само един месец до настъпването на астрономическото лято, за което всички вече нямаме търпение! Това е и причината да решим да съсредоточим вниманието си върху топлите летни дни, които ни очакват и да започнем да планираме летните си почивки в детайли. Защото истината е, че за да дадем воля на въображението си и да бъдем безгрижни, е необходима подготовка, фокусирано внимание и разбира се още нещо любимо от нашия женски арсенал - списък за пътуване или безценния чеклист, както го наричаме.



Забелязали ли сте, че колкото и да планирате своята почивка, винаги има някои вещи, които е много вероятно да забравите? Това до голяма степен се дължи на факта, че времето лети толкова бързо, че абсолютно вярваме, че днес навън ни брули студеният вятър, а сякаш утре ще стягаме трескаво куфарите за морето в последния момент. Затова тази година решихме да започнем отрано и да създадем кратък списък с вещите, които най-често забравяме.

Ето ги и тях:

1. Зарядно за телефон - Признаваме си, зарядното за телефон не е най-вълнуващата вещ, която човек няма търпение да сложи в куфара си, а освен това доста често го използваме точно в последния момент преди отпътуване и така понякога остава включено в контакта.

2. Здравна застраховка - Ако сами сте организирали пътуването си, а не чрез агенция, е много вероятно да се сетите в последния момент да си направите здравна застраховка. Нашият съвет е да планирате отрано дали да си направите такава и да проучите подробно възможностите, които предлагат различните компании.

3. Обезболяващо, подходящо за различен тип болка - Всички сме чували за закона на Мърфи, който често ни сполетява преди или по време на дългоочаквана почивка - възможно е да изпитате главоболие от напрежение, да ви заболи зъб или дори да вдигнете температура. Затова е препоръчително винаги в своята аптечка за път да носите със себе си подходящо обезболяващо като Диалгин. Лекарственият продукт се използва за лечение на различен тип болка, с различен интензитет, което го прави приложим в множество случаи. Той съдържа метамизол, който има силно изразени обезболяващи, температуропонижаващи свойства и известен спазмолитичен ефект. Диалгин има бързо и продължително действие и освен при болки в главата, би могъл да се използва и при болки в ставите, гърба, бъбречни и жлъчни колики, както и за понижаване на висока температура.

Лекарствен продукт без лекарско предписание за възрастни и деца над 15 год. Съдържа метамизол. Преди употреба прочетете листовката. А128/11.08.2016

4. Документи - Често документите са нещо, което слагаме в багажа си последно, а това създава излишно напрежение - планирайте всичко отрано, особено ако ви предстои пътуване в чужбина.

5. Слушалки - Дори да сте на най-приказното и тихо място, вероятно в някакъв момент ще изпитате нужда да се усамотите с любимия си подкаст или аудио книга, затова ви съветваме да добавите към багажа си и слушалки - за всеки случай.

6. Четка или гребен - Макар че може да изглежда очевидно, често се случва да забравим четката си за зъби или гребена си за коса при пътуване. Тези малки предмети обаче могат да бъдат от съществено значение за поддържането на вашата визия и комфорт по време на почивката.

7. Слънчеви очила и слънцезащитен крем - Особено ако пътувате на море, е важно да не забравяте слънчевите очила и слънцезащитен крем за защита от вредните UV лъчи.

8. Бутилка за вода - Индивидуалната бутилка за вода за многократна употреба е страхотно решение, особено за летните месеци. Освен, че ще ви спести пари по време на вашата почивка, тя е и щадяща към околната среда.

9. Принадлежности за маникюр - Случвало ли ви се е да ви се счупи нокът, а да сте забравили да сложите в багажа си нокторезачка и пила? На нас, да и знаем колко е неприятно, затова по-добре ги предвидете в своя списък за път.

10. Плик за пране - Обикновено още в първия ден от почивката си се досещаме, че е трябвало да подготвим специален плик, в който да поставим мръсните си дрехи, преди да се приберем у дома. Нашият съвет е да подготвите индивидуални пликове за всеки член от семейството си, защото така ще ви бъде по-лесно да ги изперете, когато се приберете у дома.

Очаквайте в следващия материал нашите предложения за това как да планирате своята незабравима лятна почивка!

(в материала има продуктово позициониране)