Автор
Цвета Герчева

Другото лице на жената: Истините зад маската на успеха

Независима, уверена, плаха или просто различна от всички останали - всяка жена има своите малки тайни. Това са няколко дребни потайности, които тя рядко споделя, даже с най-близките си приятелки. И макар да живеем в дигиталното общество, в което сякаш всичко е на показ, ние жените все пак съумяваме да имаме своите мънички тайни, които си остават само за нас. Може и да не предполагате, но и вие ги имате.

Малки женски мантри

Представете си ситуация. Вие сте в колата, бързате сутринта за работа и някой мил шофьор ви засича грозно. После сваля стъклото на колата си и ви казва няколко доста неприятни думички. Какво правите вие? Подминавате с усмивка ситуацията, защото сте дама. Наум обаче си казвате няколко изречения, които винаги ви успокояват. Какво шепне подсъзнанието ви в ситуации, в които искате да псувате и да викате като последния простак? Ето няколко ваши тайни мантри, които не споделяте даже с най-близките си. Обаче пък винаги работят. Нали?

Да бъдеш дама е трудно. Много трудно.

Има една страхотна мисъл на Маргарет Тачър, която казва, че ако трябва да обясняваш на някого, че си дама, значи вече не си. А усещането, че си красива, че си успяла и стойностна жена, е нещо, което не всяка представителка на нежния пол изпитва всеки ден. Истината е, че да си дама е трудно. Понякога много трудно. Има ли начин да се справиш с усещането, че си по-силна от мъжете в този свят, създаден за напористите жени? Разбира се, че има. Единственото, което трябва да направиш, е да си кажеш: "Да, аз мога да бъда дама". И това далеч не означава да прекарваш 4 часа седмично в салона за маникюр и нова прическа. Да бъдеш дама означава да го решиш вътре в себе си. И да го покажеш на всички. Без да трябва да им обясняваш каква си.

Да, ти си ранима. И страдаш.

Моите приятели често се шегуват, че ако попиташ една жена на колко години е и тя с гордост ти каже - на 48, например, трябва много да внимаваш с нея. "Такива жени са опасни - способни са на всичко". Извън шегите, това, което мъжете не знаят за жените, е че ние сме раними. Много раними. Често пазим в себе си болезнени спомени от първия сексуален контакт, от първата раздяла, от първите години в офиса, когато всички са се държали с нас като със "зайци". За разлика от мъжа, който сякаш има механизъм за изтриване на лоши усещания, жената наистина пази дълбоко в себе си куп негативни емоции. Какъв е начинът да се справим с тях ли? Според психолозите трябва по-често да си ги припомняме, да си мислим за тях и да не ги неглижираме. Само така можем наистина да ги преодолеем.

Болката - веднъж на всеки 28 дни

Болката е част от живота и всяка жена знае отлично това. Даже и да не искаме, на всеки 28 дни природата ни напомня за себе си и ние изпадаме в онова състояние, в което често се питаме "Добре де, защо не съм мъж?".

Какво обаче е решението?

Не е нужно да се превиваш от болка винаги, когато месечният ти цикъл идва. Просто трябва да си подготвена и навреме да вземеш нещо, което ще ти помогне да се справиш с болката, като Ибурапид например.

Активната съставка на Ибурапид - ибупрофенът, облекчава болката и неразположението, а технологията, по която е разработен, позволява бързо разпадане на таблетката и съответно по-бързо начало на действието.

(в материала има продуктово позициониране)