Автор
Цвета Герчева

Ето кои са 3-те тайни стъпки към вътрешния мир

Да потърсиш пътя към себе си и към собственото си спокойствие понякога е мисия, която ни се струва невъзможна. Претовареният график в работата, десетките малки проблеми, които в края на деня се превръщат в стрес, липса на тонус, недоспиването и неправилният ни ритъм на живот се оказват непреодолимите препятствия към хармонията и щастието в ежедневието ни. Веднъж осъзнали, че сме попаднали във водовъртежа на лошото настроение, липсата на мотивация и постоянното безпокойство, ние инстинктивно се затваряме в себе си, търсим грешката в нас самите и започваме да изпадаме в онова състояние, което лекарите наричат начална форма на депресия.

Как обаче да се преборим с проблема и да рестартираме доброто си настроение и щастливите моменти? Има няколко стъпки, които всеки от нас трябва да извърви, за да стигне до щастието и баланса вътре в себе си. Ето кои са те:

Един час на ден само за мен

Най-новата тенденция в психологията се нарича емоционална интелигентност, а това реално означава да знаем как да използваме емоциите си. Защото именно те често са виновни за някои наши заболявания и неразположения. Именно затова специалистите съветват да създадем свой собствен ритуал на успокоението. Това може да е тичане в парка, лека медитация или просто време, което отделяме за нас самите.

Искате да повдигнете самочувствието си? Няма по-лесно нещо! Всеки ден отделяйте по един час, в който да мислите за нещо добро, което сте направили - всеки има постижения, които смята за важни. Сетете се кои са вашите и отделете време да помислите над тях.

Всъщност правилото е всеки ден да имате един час за удоволствие. Използвайте го така, както усещате според настроението си, но никога не го отлагайте за утре. Какво можете да постигнете с това упражнение? Много просто - ще си доставите положителни емоции и ще възпитате мозъка си да отделя от хормоните на щастието всекидневно. Дали тази тактика ще работи за вас, или не, зависи само от личното ви желание и мотивация да си осигурите щастлив час всеки ден. Днес имате ли едни 50, 60 свободни минути?

Спрете да бързате

Бързането и вечното закъсняване са един от основните източници на стрес в наши дни. За да избегнете тези ежедневни негативни емоции, можете просто да си поставите условие винаги да бъдете 10 минути по-рано там, където ви очакват. Това означава просто да тръгнете малко по-рано или да свършите определена работа малко по-бързо. Размотаването често води до стресови ситуации и на работното място, а когато имаме негативни емоции, в тялото ни се отделят хормони, които са основните виновници за липсата на тонус. Затова - заслужава ли си да сте нещастни? Просто тръгнете 10 минути по-рано, за да не бързате и да се притеснявате, че закъснявате.

Всъщност това е само един малък пример как можем да минимизираме стреса в ежедневието си. Сигурно вие имате свои източници на негативни емоции. Замислете се кои са те и се запитайте какво можете да направите, за да ги неутрализирате. Ще видите, че можете да намерите решение, стига да го потърсите истински.

Мечтите си имат график

Когато разберете, че не е нужно всичко да се случва тук, сега и веднага, ще осъзнаете, че единственото, което пречи на щастието ви, е смирението. Мнозина са на мнение, че всичко трябва да се случва така, както го искат. Но помнете, че има и утре. Когато имате лош ден или нещата не се реализират според плановете ви, спомнете си, че само след 24 часа настъпва нов ден. Умението да изчакваме и да оставаме смирени пред случващото се, което понякога не е под наш контрол, е най-трудният урок, на който ни учи живота. Това обаче, което не бива да забравяме, е, че мечтите си имат техен график и пристигат точно навреме. Но по тяхното разписание. Така че отпуснете се и просто изчакайте хубавите неща да ви се случат. Опитайте се да рестартирате всички положителни емоции и просто поискайте щастие.

Можете да заложите и на някои билки, които доказано помагат за балансиране на емоционалното състояние, подобряват настроението и концентрацията и премахват чувството на тревожност и раздразнителност. Такива са жълтият кантарион и коренът от валериана. Именно те влизат в състава на РЕСТАРТА - хранителна добавка, която възвръща усещането за вътрешно спокойствие.

(в материала има продуктово позициониране)