Автор
Цвета Герчева

Гери, която замени офиса с фабрика за сладолед

В живота да започнеш всичко отначало е проява на смелост, която не всеки притежава. В нашия специален проект "Мисия Рестарт", обаче, ви разказваме именно за тези личности, които са имали куража да вземат онова тежко, но и същевременно мечтано решение да кажат - "Аз мога да постигна нещо повече", и да го направят.

Точно такава е историята на Гери, която е новата героиня в нашата "Мисия Рестарт".

За всички които не я познават - тя е Гергана Зарева, една от онези жени, които в бизнес средите наричат лидери. Тя решава да промени изцяло живота си и днес изглежда така, сякаш е осъществила голямата си мечта.

Правим това интервю в най-новото място за джелато в София, а Гери ме посреща зад тезгяха с дузина уникални вкусове сладолед. Тя е от онази порода момичета, които се усмихват широко, когато ги попиташ - "И как е сега - по-щастлива ли си?".

"Много", отговаря тя и разказва с любов за годините в големите компании, за които е работила. Споделя, че не ѝ липсва работата, а колегите, защото с тях се е чувствала от един отбор.

Сега тя е с униформа на джелато майстор и не ходи на работа с костюм, бизнес чанта и органайзер със задачи. Казва с намигване, че във фабриката си има достатъчно неща за вършене и е много щастлива, когато джелатерията ѝ, която е съвсем в центъра на София, се напълни с хора.

И ако се питате как е започнало всичко и как едно момиче със страхотна кариера, солидна заплата и лидерска позиция във водеща у нас компания в областта на фармацията е решило да започне да прави сладолед, ето историята:

Всичко започва в Рим, Вечният град. Гери ни разказва за началото на тази идея на един дъх, сякаш е кадър от стара лента на Фелини, само че с три българки в главните роли.

"Джелато Фабрика" се роди преди години, по време на едно магично пътуване с две верни приятелки до Рим. Звучи като сценарий на романтично-сантиментален филм, но понякога в живота нещата наистина се случват просто така: в точния момент, на точното място, с правилната настройка. Е, за мен това пътуване беше вълшебно, вдъхновяващо и променящо! Надя и Ралица ме насърчиха и не ми позволиха да забравя тази мечта, не ме оставиха на мира, докато не казах: “Това е, напускам работа и се захващам с джелатерията!”.

Моят съпруг Борис и дъщерите ни Кали и Ирка застанаха плътно зад идеята и започнахме всички да планираме, и да действаме! Първо дойде академията в Болоня, където усвоих и “откраднах” занаята на истинските gelato майстори. После дойдоха идеите за рецепти, името, мястото… Мечтата заживя във всички ни - в семейството, родителите ни, приятелите ни и всички хора, минаващи покрай джелатерията, усмихващи се, опитващи сладоледа ни!", споделя Гери.

Когато я питам какво е за нея “Джелато Фабрика”, тя свенливо казва, че искала да създаде един сладък ресторант за италиански сладолед и вкусни сладкарски изкушения, които да се правят на място с много страст, желание и любов. Докато отпивам глътка прекрасно капучино и тествам няколко уникални сладкиша (трябва да ги пробвате ако минавате от там - освен сладолед в "Джелато Фабрика" има и супер неща за хапване) си мисля колко ли смела трябва да е една жена, че да затвори вратата на офиса си, да напусне кариера, градена 20 години и да си каже - мога повече, искам повече, знам как да съм щастлива..

И все пак - за доброто джелато трябва да има рецепта. Гери признава, че сама съставя рецептите, затова и сладоледът ѝ се получава толкова добър. "Подбираме внимателно всички съставки: най-доброто от България като прясно фермерско мляко, изкусително свежи плодове и ядки, както и най-доброто от това, което не произвеждаме у нас - например ароматна мадагаскарска ванилия, качествен шоколад. Не използваме и не влагаме готови индустриални овкусителни пасти, аромати, оцветители и всякакви подобни неща. Смятаме, че естествените продукти са най-прекрасното нещо, което природата ни предлага! Всеки продукт преминава през ръцете ни, за да се зареди с още повече любов, която да предадем на хората, решили да опитат това страхотни джелато. Целта ни е да ви накараме да се усмихнете, да се „сгреете“ с частичка ледена наслада и вкусна надежда, за да извършите вашите чудеса и да сбъднете своите мечти!", казва Гери, а думите ѝ звучат като призив за повече радост в забързания ни живот.


Докато изпраща екипа ни, Гери пита кога ще минем пак. Кани ни на сладолед, да пробваме някой нов сладкиш или просто да минем да видим какви изкушения ще сготви другата седмица в "Джелато Фабрика". И ни казва, докато гледа към витрината с джелато, че мечтите се сбъдват. Трябва само да знаеш точната рецепта - а ако не я знаеш, да си я създадеш сама. Няма нищо страшно да опитваш, стига да си уверена, че следващия път ще успееш да намериш перфектното съотношение. Всъщност - това важи не само за джелатото, да си знаете. И с рецептата за хубав живот е горе-долу така. Сложете малко мечти, добавете един пълен рестарт и разбъркайте до получаване на пълното щастие.

Съветът на Woman.bg:
Да рестартираш живота си не е мисия невъзможна. Щом един човек е успял да преобърне съдбата си, значи можеш и ти. Довери се на инстинкта си и помни - винаги можеш да се рестартираш.
А когато имаш нужда от подкрепа, заложи на Рестарта: хранителната добавка, която подобрява настроението и премахва чувството за тревожност. Рестартът е в твоите ръце. Кога започваш?

(в материала има продуктово позициониране)