Автор
Крис Гълъбов

Лесни съвети как да влезем в топ форма за плажа

Летните дни на плажа тепърва предстоят, но много от нас не се чувстват подготвени физически за тях. Можем ли да вземем спешни мерки, за да подобрим формата си?

Да, определено! Не чакайте следващия понеделник, а започнете още днес тренировки в комбинация с диета, подходяща за вашия начин на живот. За дамите биха били по-подходящи тренировките с ниска, до умерена интензивност, но с по-висока плътност и обем на тренировката. Причината е, че физиологията на жената предразполага към по-бързо възстановяване и толерантност към повече стрес. Относно диетата - не се тормозете с храни, които не са по вкуса ви. Изберете диета, включваща ястия, които харесвате. За предпочитане е непреработените храни да преобладават. С едно единствено условие - избраната от вас диета да успява да ви държи сити и в калориен дефицит.



Какви упражнения препоръчвам


Заложете на базови, многоставни упражнения. Относно честотата на тренировките - те трябва да отговарят на степента ви на напредналост, за да постигнете оптимални резултати. При начинаещи - мускулно-протеиновият синтез е ускорен до 72 часа след физическо натоварване. Тоест, ако днес започнете да тренирате за първи път, не е нужно мускулът да бъде ежедневно натоварван. Изберете тренировъчен сплит, който да включва в работата всеки мускул по 2 пъти седмично. Съответно, ако лайфстайлът ви не позволява да тренирате често, заложете на тренировки за цяло тяло 2 пъти седмично. Ако пък имате възможност и сте мотивирани да посещавате по-често залата, заложете на редуващи се тренировки за горна и долна част. Ден 1 - горна; ден 2 - долна; ден 3 - почивка и цикълът се повтаря отначало.

Доколко детоксът е важен за стягането на тялото и загубата на килограми

Преди да се промени телесната композиция, организмът има по-важни задачи, като това да се избави от ненужните токсини в него. За да върви добре една машина, тя трябва да бъде добре смазана. Тук идва важната роля на детокса. Затова и повечето треньори препоръчват първо да се започне с него.



Какво да хапвате за детокс на тялото


Консумирайте повече пресни, сезонни плодове и зеленчуци, увеличете приема на вода и понижете приема на други напитки с "празни калории" като сокчета, газирани напитки и алкохол. Опитайте се също да ограничите месото в диетата си или поне избягвайте свинското месо. Също, за по-добри резултати, препоръчително е да подпомогнете детоксикиращите функции на бъбреците и черния дроб. В храненето на съвременния човек неминуемо попадат различни токсини и вредни вещества, от които на организма е изключително трудно да се прочисти. В общия случай ще ви бъде необходима допълнителна помощ, като моят съвет е да заложите на хранителна добавка от растителен произход. Именно такава е Дио-Ренал Детокс. Продуктът съдържа сух екстракт от листа на бреза и сух екстракт от корен на глухарче. В комбинация двете съставки имат множество благотворни ефекти като нормализиране на теглото, редуциране на излишните течности и подобряване на храносмилането. Ще ви издам и една малка тайна: Дио-Ренал Детокс подпомага и намаляването на целулита, една тема, която вярвам, че вълнува много от дамите.



Как да не губим контрола върху теглото си занапред


Хранете се с повече непреработени храни и избягвайте малките похапвания през деня. Започвайте всяко хранене с 1-2 чаши вода, 1 ябълка, или друг плод, богат на фибри. Хранете се бавно и се стремете всяко хранене да съдържа достатъчно протеини и фибри. Например голяма салата с варени яйца, пържола или извара.

Съветът на Woman.bg:

Спортът е изключително важен за ефективния детокс на тялото. Движението е живот и това важи както за организма ни като цяло, така и за всяка една клетка в него. За да помогнем на тялото да изхвърли повече токсини, докато се потим във фитнеса или правим упражнения в парка на открито, добре е да се доверим на натурални съставки, които подпомагат работата на бъбреците.

В началото на лятото е важно детоксът да е качествен, затова заложете на продукт с изцяло натурален произход на екстрактите като Дио-Ренал Детокс, който наистина помага на организма ви в борбата му със свободните радикали.

(в материала има продуктово позициониране)