Автор
Ева Лъчезарова

Лятото ви очаква! Ето как да планирате най-чаканата почивка за годината!

Кой е най-добрият лек за поредния пролетен следобед, в който навън вали и плановете ви са пропаднали? Ние имаме еднозначен отговор и той е - да планирате най-чаканото време от годината - лятото!

Този път ще ви предложим един по-нестандартен подход в няколко стъпки, който ще персонализира вашето преживяване и ще ви донесе точно спомените, за които копнеете отдавна.

Всички знаем, че лятото отлита бързо и безвъзвратно и обикновено през есента съжаляваме за пропуснатите моменти, на които сме искали да се насладим. Затова тази година планирайте детайлно летните месеци.

1. Запишете целите си

Нашият съвет е да си вземете специален летен дневник с корица, която да създава усещането, което искате идните няколко месеца да създадат у вас. В него запишете всичките си мечти, цели и задължения. Истината е, че на всички ни се налага да балансираме между тях, но лятото е перфектният момент, в който да приоритизирате създаването на спомени. Запишете всичко, което е необходимо задължително да свършите, допълнете с концерти, постановки или фестивали, които искате да посетите и разбира се не забравяйте летните дестинации, които очаквате от дълго време - независимо дали това са плажове, екопътеки или някое закътано местенце, което отлагате да посетите отдавна.



2. Усетете вътрешните си потребности

Отделете един час за себе си, в който да изпиете на спокойствие чаша пухкаво лате и да си дадете възможност да усетите вътрешните си потребности. Какво бихте искали да бъде идното лято за вас - да се отдадете на дълга и пълноценна почивка, която чакате отдавна, да обикаляте неуморно забележителности и да създавате нови спомени, или да балансирате между активна и пасивна почивка? Запишете всичко, което ви хрумне в своя летен дневник, без да си слагате ограничения и ще придобиете пълноценна представа затова, което всъщност искате да изживеете.

3. Сравнете целите със своите вътрешни потребности и си направете списък

Следващата стъпка е най-удовлетворяваща, а понякога и най-изненадваща. Сравнете целите и мечтите си от първия списък, с това което всъщност искате. Понякога се получава така, че на съзнателно ниво смятаме, че желаем нещо, но подсъзнателно бихме искали точно обратното. Ревизирайте списъка си и оставете в него единствено нещата, които наистина ще ви доставят удоволствие.



4. Планирайте най-незабравимото си лято досега

Тук на помощ отново ще ви дойде вашият летен дневник. Планирайте в него задълженията си, които очакват само и единствено вас, а след това разпределете останалото време за нещата, които копнеете да реализирате. Така ще имате пред себе си един пълноценен и персонализиран план, който със сигурност ще ви удовлетвори.

Woman.bg припомня: Планирайки своя летен багаж, не забравяйте в аптечката си за път да сложите подходящо обезболяващо средство, което ще ви даде комфорта, че ще бъдете подготвени за всякакви ситуации и ще можете да изпълните плановете си без проблем. Именно такова е Диалгин 1000, който се използва за бързо облекчаване на болка от различен произход и с различен интензитет. Продуктът буквално би могъл да спаси почивката ви при неочаквана поява на състояния като главоболие, мигрена, зъбобол, ставни и мускулни болки. Освен това Диалгин 1000 би могъл да се използва и за понижаване на висока температура. Той има лесно и удобно приложение, тъй като се предлага под формата на сашета и има приятен ягодов вкус. В допълнение не съдържа захар, което го прави подходящо средство и за диабетици, и не дразни стомаха. Подходящ е за възрастни и деца над 15 години.


Лекарствен продукт без лекарско предписание за възрастни и деца над 15 год. Съдържа метамизол. Преди употреба прочетете листовката. А128/11.08.2016

За да ви улесним, решихме да ви споделим и три чудесни летни дестинации, които могат да ви дадат по малко от всичко:

1. Корфу


Корфу разполага с много красиви плажове с бял пясък и тюркоазени води. Някои от най-известните от тях са Палеокастрица, Глифада, Кавос и Сидари. Можете да изберете плаж, който отговаря на вашите предпочитания, в зависимост от това дали искате по-оживена, или по-спокойна обстановка. Корфу има богата история и много културни забележителности. Град Корфу (или Керкира) е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Можете да посетите Стария град на Корфу, където ще намерите тесни улички, венециански крепости, катедрала и музеи. От друга страна град Корфу има богат нощен живот, с много барове, клубове и ресторанти, които предлагат забавления до ранните часове на сутринта.

2. Сицилия



Сицилия предлага разнообразни природни красоти, които са страхотни за разходки и изследване. Можете да посетите вулкана Етна, който е най-големият активен вулкан в Европа или да се насладите на прекрасните морски плажове и тюркоазени води на острова. Плаж Таормина е известен с красивите си пейзажи, докато Сан Вито Ло Капо предлага бял пясък и кристално чиста вода. Посетете Палермо, столицата на острова, която е изпълнена с исторически забележителности, пазари и е кипящ от живот. Други градове, които заслужава да бъдат посетени, са Сиракуза, Катания и Таормина, всеки със своя уникален чар и красота.

3. Ливърпул



Ливърпул е живописен град, разположен на западния бряг на Великобритания и е прекрасна дестинация за почивка и туризъм. Ливърпул е световноизвестен като родното място на легендарната група "Бийтълс". Можете да посетите множество места, свързани с бандата, като The Beatles Story, Penny Lane и Strawberry Field. Пристанището на Ливърпул е било и остава ключово място в града. То е включено в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и предлага красива гледка към реката Мърси. Ливърпул е дом на два от най-успешните футболни отбора във Великобритания - Ливърпул и Евертън. За феновете на футбола е интересно да посетят стадионите Anfield и Goodison Park или да се запишат на обиколка, за да разберат повече за историята и културата на футбола в града.

(в материала има продуктово позициониране)