Автор
Пепа Попова - Пепита

Пепа Попова - Пепита отговаря на читателите на Woman.bg

Когато изглеждаме добре, се чувстваме добре. Именно това бе причината да обърнем внимание на един по-специален детокс - този на гардероба. След като ви разказахме как да избираме по-свежи цветове на дрехите си, а нюансите им да ни накарат да се чувстваме по-щастливи, вие имахте възможност да отправите своите питания към Woman.bg.

Ето и някои от най-интересните въпроси, свързани с освежаването на гардероба, на които Пепа Попова - Пепита отговори:

за един по-специален детокс - този на гардероба.

Прочети повече на: https://woman.bg/detoks-akademiya/vreme-e-za-tsvetna-detoksikatsiya-na-garderoba.61952.html

за един по-специален детокс - този на гардероба.

Прочети повече на: https://woman.bg/detoks-akademiya/vreme-e-za-tsvetna-detoksikatsiya-na-garderoba.61952.ht

Въпрос от Д. И.

Кои са дрехите, които задължително трябва да премахнем от гардероба това лято?

Пепа Попова - Пепита отговаря

Няма по-добро време от сега да отворим гардероба си и да направим пълна чистка, като се отървем от ненужното в него. Аз бих прибрала за есента всички дрехи от изкуствени материи. В топлото време бих заложила само на облекла от натурални тъкани. А ето какво бих сложила в торбата за боклук:

1. Дрехи, които са избелели или пожълтели (а не би трябвало да бъдат). Имате ли тениски или ризи, които са с малки дупчици по тях или са оцветени, или избледнели? Отървете се от тях! Разровете се и в шкафа за бельо! За да се чувствате страхотно в това, което носите, трябва да започнете от първия слой - вашето бельо. Не можете да очаквате да се чувствате уверена жена, готова да покори света, ако бельото ви е износено. Време е да се поглезите с ново, ако имате нужда от такова. Същото важи и за чорапите ви. Защо да държите чорапи с дупки на пръстите или петите? Те само ще ви дразнят, когато ги сложите. Отървете се от тях. Вероятно ще осъзнаете, че се нуждаете от по-малко чорапи, отколкото притежавате…

2. Дрехи, които са поомалели

Ако все още пазите чифт дънки, напомнящи ви за онова лято отпреди пет години, когато бяхте супер слаби, но оттогава не можете да влезете в тях, е време да си зададете въпроса: "Как ме карат да се чувствам, когато ги видя?"

Рискът да се почувствате разочаровани от това, че вече не сте толкова кльощави, е голям. Трябва да държите само на дрехи, които ви карат да се чувствате невероятно. Ако планирате да намалите теглото си и очаквате, че ще ви трябват по-малки дрехи, е по-добре да си купите нови, когато сте във формата, в която искате да бъдете.

3. Обувки с поочукани токчета или захабени върхове

Отървете се от всички износени обувки, които не подлежат на поправка на токчетата или носовете. Помислете дали да не подарите на някой и онези фантастични обувки, които купихте на разпродажба, независимо, че не бяха вашия размер, но бяха толкова красиви и толкова евтини, че не успяхте да им устоите, въпреки че нараняват краката ви... Време е да се отървете от тях. Те не могат да ви направят щастливи, те ви причиняват само болка и вероятно избягвате да ги носите. Затова – обуйте ги за последен път, легнали с крака във въздуха (като Кари Брадшоу), направете си снимка за поколенията и ги предайте на някой друг, който ще ги обича също толкова много, но и ще ги носи.

View post on Instagram
 

Въпрос от П. Т.

Цветните принтове подходящи ли са за летен детокс и кои съчетания от цветове и форми ни носят повече настроение?

Пепа Попова - Пепита отговаря

Колкото е сигурно, че първата пъпка цъфти на пролет, също толкова убедена съм, че цветните щампи винаги ще бъдат основни за топлия сезон и подходящи за летен детокс. Женствени, свежи и винаги забавни, няма грешен начин да носите цветя. Независимо дали сте страстен почитател на цветята като мен или просто искате да тествате какво е усещането “да плувате в розови води”, винаги има начин да посрещнете мотива във вашия гардероб. И това никак няма да е трудно, защото за лятото на 2019 г. дизайнерите също потърсиха вдъхновение в основните източници на пролетно настроение и представиха облекла, декорирани с всякакви полски цветя, големи и малки, както и различни художествени абстракции. Много от тях заложиха на флорални апликации или микс между етно елементи и цветя. Не се страхувайте както от малките, така и от големите флорални мотиви - те подхождат както на жени с по-пищни форми, така и на крехки момичета. Основната тайна е в правилния силует на цветната рокля. И не забравяйте, че цветният принт е подходящ за всеки специален и не толкова специален случай в живота ви. Ако все още нямате рокля, пола, блуза или сако във флорален принт, време е да поправите този пропуск.

View post on Instagram
 

Въпрос от Х.З.

Кои материи действат успокояващо?

Пепа Попова - Пепита отговаря

Няма нищо по-лошо от това да се чувствате лепкави и потни през лятото. В случай, че времето е горещо, уверете се, че не сте онзи човек, когото всички избягват в метрото. Избирайте дрехи от подходящ плат за това време.

Без съмнение, памукът е една от най-дишащите тъкани. Тази мека, пухкава и лека материя е идеална за лятото и държи хладно. Освен това памучните платове подпомагат правилната циркулация на въздуха и правят топлината поносима.

Ленът е естествена материя, известна с усещането за комфорт, което дава. Това е перфектното детоксикиращо облекло за летните жеги. Идеална е комбинацията между лен и памук - лека материя, която дава усещане за мекота, леко полупрозрачна с гладка текстура и определено подходяща за жегите.

Фреско е друга лека, здрава, дишаща и свежа материя. Съвсем в синхрон с наименованието си, този плат със сигурност дава удобство, свежест и комфорт, а причината е високата гъвкавост на материала, което го прави перфектния летен плат.

Крепонът също е тъкан, която държи хладно в горещото лято. Този плат не се нуждае от гладене, лек е и с елегантен вид.

View post on Instagram
 

Въпрос от Ж.Н.

Много харесвам червения цвят. За кой сезон е най-подходящ и с кои цветове се съчетава най-добре?

Пепа Попова - Пепита отговаря

И аз изключително много харесвам червения цвят. В комбинация със синьо и бяло е перфектен за лятно парти на лодка или забелязващ се аутфит в града. Но в случай, че предпочитате визия в total red – моят съвет е да изчакате да застуди, а най-добре до Коледа.

Тук е моментът да добавя, че няма правила и ако искате да покажете малко повече самоувереност - червеният цвят е правилният за това. Носете червен цвят, когато искате да повдигнете духа си и да покажете малко повече самочувствие. И нека не забравяме, че червеното е класика и красива жена в огнена рокля е наслада за очите, независимо от сезона.

За всички е ясно, че червеното стои добре с бяло, синьо и черно, но ето още няколко цветови комбинации, които можете да пробвате:
Розово и червено е любимата цветова комбинация на всяко модерно момиче и смятам, че е много удачна за лятото. Като се има предвид, че те са от едно и също “семейство на цветовете“ - няма как да сбъркате с който и да е нюанс на розовото.
Червено и сребро – прекрасна комбинация. Леденият оттенък на среброто прави червеното да изглежда по-жизнено.
Подобно на среброто, хладно тонираното сиво дава интересен привкус на червеното. Изключително добра цветова комбинация за офиса.

View post on Instagram
 

Вярвате ли, че една дреха може да ни накара да се чувстваме по-добре наистина?

Убедена съм, че изборът на облекло влияе на настроението ни и на начина, по който се чувстваме. Ако някога сте виждали 5-годишно момче с костюм на супергерой, знаете точно за какво говоря. Няма да забравя момента (беше преди повече от 10 години), в който моето срамежливо дете се облече в костюм на Супермен на едно Superhero парти за рожден ден. Трансформацията бе почти моментална - малкото тихо момче, което седеше спокойно в стаята само преди малко, се превърна в смел воин, готов за действие.
Същото е и с мен. Когато нося нещо, което ме кара да се чувствам красива, ефектът е моментален – променя се изражението на лицето ми и езикът на тялото ми. Когато изглеждаме добре, се чувстваме добре... И обратното също е вярно!

Съветът на Woman.bg:

Да бъдем щастливи е мисия, чието успешно изпълнение зависи само и единствено от нас. Добрата новина е, че ако искаме да пречистим тялото и емоциите си в разгара на лятото, има начин това да стане успешно, бързо и ефективно. Купете си дрехи в свежи цветове, променете поне мъничко начина си на хранене и заложете на спортен режим, който ви кара да се чувствате по-добре и по-тонизирани. А когато наистина искате да пречистите тялото ефективно, можете да се доверите на някои природни дарове, като екстракт от бреза и глухарче, които влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка за детоксикация на тялото.

*Време за награда:

А сега е време да обявим името на третия печеливш в играта на "Детокс академия". Това е Петя Николова, която ще получи опаковка Дио-Ренал Детокс плюс специална бутилка за вода. А кой печели голямата награда СПА уикенд за двама? Ще разберете още следващата седмица!

(в материала има продуктово позициониране)