Автор
Кристина Кирова

Променливото време през март: Kак да се преборим с вирусите

Както винаги третият месец от годината, който ни носи пролетта, е повече от непредсказуем, а благодарение на променливите му настроения, вирусите ни атакуват още по-лесно. Не можем да се оплачем от липсата на разнообразие в температурите, което неминуемо се отразява и на здравето ни. Въпреки че зимата уж си тръгна, студът отново ни навестява, а редуването на много топли и студени дни благоприятства разпространението на вируси и сега ще ви обясним защо това е така.

На първо място, когато навън времето се променя рязко, имунната ни система отслабва, защото не може да се адаптира толкова бързо към разликата в температурата. Това означава, че организмът ни изпитва трудност да се защити от вирусите, които ни очакват навън. Освен това, ако пренебрегнем първите симптоми на настинка и грип, процесът на излекуване още повече се усложнява.

Фактор за разпространението на вирусите е и влажността на въздуха - когато тя е ниска, лигавицата на дихателните пътища се изсушава и става по-податлива на вирусни атаки.

Както знаем хубавата и здравословна храна е най-доброто средство за превенция. Резките промени във времето обаче могат да се отразят върху апетита ни, а когато не се храним добре, тялото ни страда и става лесна мишена за вирусите.

Трябва да вземем под внимание и факта, че постоянно сме в контакт с много голям брой хора, които потенциално са преносители на вирусите. Зимните вируси все още не са си отишли и вероятността около нас да има някой болен или настинал все още е висока.

Не на последно място, когато времето навън е променливо, организмът ни е в стрес и това се отразява пряко на нервната ни система. Затова е повече от задължително да предприемаме превантивни мерки и да реагираме мигновено, когато се почувстваме зле - един от най-важните симптоми, на който трябва да обърнем особено внимание, е телесната ни температура. Когато тя се покачи, бързата реакция е от изключително значение. Затова е добре веднага да потърсим лек, а един от най-ефективните е „Флудрекс Хот Дринк“, който можете да намерите в аптеката, без да ви е необходима рецепта. Той е препоръчителен, защото съдържа парацетамол, който бързо овладява болката и понижава повишената температура. Също така има и противовъзпалително действие. „Флудрекс Хот Дринк“ няма да ви създаде усещане за сънливост, а свежият му цитрусов вкус ще ви ободри. По този начин и енергичността ви ще се подобри. Не е необходимо да съобразявате приема на "Флудрекс Хот Дринк" със специален хранителен режим, освен това не съдържа захар. Препоръчваме ви да го използвате също при болка в гърлото, както и при главоболие. Той е вашето решение за всички нежелани симптоми.


(в материала има продуктово позициониране)