Автор
Ева Лъчезарова

Трудно ти е да различиш влажната от сухата кашлица? Няма проблем - има решение, което ще ви помогне и при двете!

Неусетно се озовахме почти на прага на зимния сезон, който носи със себе си дългоочакваните празници, изпълнени с много желания, настроение, а доста често и със стрес.

Предстоящото понижаване на температурите, както и множеството събирания, които ни очакват, обикновено са предпоставка за по-честата появата на настинки и грип. В много от случаите двете състояния са съпроводени с кашлица, а тъй като не сме специалисти, срещаме трудности да различим влажната от сухата кашлица в домашни условия. Това е и причината малко преди зимния сезон да си поговорим за кашлицата и за това как ефективно и бързо можем да ѝ повлияем.

Нека първо ви разкрием повече за кашлицата и затова какво всъщност представлява тя. Кашлицата е естествен рефлекс, с който организмът ни се опитва да изведе навън различни дразнители, като при настинката и грипа най-често говорим за секрет. Различаваме два основни типа кашлица: влажна, наричана още “продуктивна” и суха или “непродуктивна”. При влажната кашлица тялото произвежда повишено количество мукус (бронхиален секрет), докато при сухата такъв обикновено липсва. За сметка на това тя се характеризира с усещане за дразнене или парене в гърлото.

Трудността при диагностицирането на кашлицата и подбора на правилното лекарствено средство, често идва от факта, че с развитието на болестта понякога е възможно сухата кашлица да премине във влажна.

През последните години се наблюдава и появата на упорита кашлица, чиито симптоми продължават, дори след като организмът ни се е справил със заболяването. Това значително може да влоши качеството на живот на всеки от нас и е една от причините специалистите да препоръчват предприемането на мерки още при първи симптоми на кашлица. Понякога е достатъчно прилагането на алтернативни средства като гаргари, компреси и топли напитки, но често е необходим приемът на подходящ лекарствен продукт, който бързо и надеждно да се справи с проблема.

Ето защо е препоръчително в домашната си аптечка да имате сироп за киашлица с широк спектър на действие като Експекторанс 5, който повлиява ефикасно както сухата, така и влажната кашлица. Продуктът съдържа една от типичните билки за България - лечебна ружа, известна още като бял слез. Съществуват доказателства, че тя е била използвана още преди 2500 години, когато от нея са приготвяни лечебни чайове и тинктури. Течният екстракт от растението, съдържащ спечифична слуз, етерични масла, минерали и витамин С, спомага за облекчаване на симптомите на кашлица от различен произход. Бялата ружа е популярна със своето антивирусно, антибактериално и противовъзпалително действие.



Комплексната сила на Експекторанс 5 се крие в комплексния състав и синергичното действие на активните вещества, които успяват едновременно да намалят пристъпите на кашлица, да редуцират бронхиалния секрет, да улеснят отхрачването му и да облекчат дразненето в гърлото.

Експекторанс 5 може да се прилага при възрастни и деца над 12 годишна възраст, като е достатъчно да приемате по 2 чаени лъжички 3 пъти дневно след хранене. Лечението би могло да продължи 7-10 дни.

(в материала има продуктово позициониране)