Автор
Ева Лъчезарова

Твоят бърз детокс наръчник или как да се справиш със задържането на вода и целулита

Знаете ли, че задържането на вода в организма е една от основните причини за появата на целулит при голяма част от дамите?

Така нареченият “воден целулит” обикновено засяга краката и бедрата, а често срещани оплаквания при него са усещане за тежест, напрежение и умора в крайниците.

Добрата новина тук е, че когато не става въпрос за сериозно медицинско състояние, в основата на неговата поява е начинът на живот, което означава, че с малки промени в ежедневието, имате сериозни шансове да му повлияете. Задържането на вода се появява, когато в тъканите има прекомерно количество течност. Това кара тялото да се подуе, най-вече в крайниците, а най-честите причини са заседнал начин на живот, нездравословно хранене и прекалена консумация на солени, мазни и преработени храни.



Задържането на вода е особено характерно за летните месеци, а именно това е причината да подготвим кратък детокс наръчник, който ще ви помогне бързо и ефективно да намалите симптомите на задържане на вода и воден целулит:

1. Движете се

През лятото всеки от нас предпочита да се отдаде на заслужена почивка, но ако тялото ви е склонно към задържане на вода, е изключително важно да бъдете активни. Не е необходимо да правите свирепи тренировки, достатъчно е да се разхождате, да тичате или пък да карате колело. Добрата новина за летните месеци е, че плуването се отразява изключително добре при задържането на вода, така че практикувайте го възможно най-често.



2. Пийте повече вода

Ако това ви звучи нелогичен съвет, абсолютно ви разбираме. Истината обаче е, че за тялото е от изключителна важност да бъде добре хидратирано, за да успее да изхвърли натрупаните нежелани течности. Така че не забравяйте да пиете достатъчно вода, чайове и да приемате хидратиращи храни като краставици, диня, лимони и ябълки.

3. Подберете правилната хранителна добавка

За да подпомогнете организма си да изхвърли по-бързо натрупаните течности, е добре да се спрете и на подходяща хранителна добавка с изцяло естествени съставки. Именно такава е Дио-Ренал Детокс, който съдържа стандартизиран сух екстракт от листа на бреза, в комбинация със стандартизиран сух екстракт от корен на глухарче. Тези две билки съдействат за цялостната детоксикация на организма, подпомагат нормализирането на телесното тегло, както и редуцирането на задържаните течности и допринасят и за намаляването на натрупания целулит, като подобряват кръвообращението в кожата. Дио-Ренал Детокс подпомага функцията на черния дроб и бъбреците и освен това увеличава количеството на отделената урина.



Препоръчителната доза за кратък летен курс на детоксикация от 10 дни е три пъти на ден по една капсула преди хранене.

4. Правете си контрастни душове

Контрастните душове не са най-приятното нещо, но това е само в началото, след като усетите свежестта, която носят, няма да имате търпение да дойде време за тях. Редуването на топла и студена вода стимулира лимфната система, както и циркулацията на кръвта, което води до естествен лимфен дренаж и до допълнителното изхвърляне на задържани течности.

5. Масажирайте краката си

Дори няколко минути масаж на ден биха могли да доведат до облекчаване на състоянието. Масажирайте долната част на краката си и бедрата с твърди кръгови движение в посока към сърцето - от долу на горе. Това също ще засили кръвообращението в крайниците ви и ще подобри функционирането на лимфната ви система.



6. Преразгледайте менюто си

Изключете от него твърде солените ястия, сладкото, пърженото и преработените храни. Намалете приема на млечни продукти. Всички те водят до нежелано задържане на течности в организма.

Вместо това се съсредоточете върху хапването на повече плодове, зеленчуци и риба. Гарнирайте храната си със зехтин и използвайте, където е възможно куркума, която доказано има противовъзпалителни свойства.

Добра идея е и да намалите дневния си прием на кофеин. Той е диуретик, но прекомерната му употреба всъщност води до обратния ефект и ако пиете твърде много кафета на ден, е възможно тялото ви да започне да задържа вода, вместо да я отделя.

Не звучи трудно, нали? Да се залавяме за работа!





(в материала има продуктово позициониране)