Автор
Ева Лъчезарова

Висока температура ли? Няма да се притеснявате от нея, ако имате това лекарствено средство в семейната си аптечка!

Повишената телесна температура е нормална реакция на тялото, която обаче често ни стресира и ни кара да се чувстваме несигурни в мерките, които взимаме.

Как обаче се появява тя? Когато различни патогени, като вируси и бактерии, навлязат в тялото, имунната ни система се активира, изпращайки сигнал към мозъка, който от своя страна повишава телесната ни температура.

Повишената температура обикновено е съпроводена от симптоми като воднисти очи, суха кожа, обилно изпотяване, главоболие, болки в мускулите и жажда. Често болният страда и от загуба на апетит, тъй като храносмилането изисква голямо количество енергия, а тялото се е съсредоточило върху справянето с болестта.



Едно от най-важните неща, за които е необходимо да следите, ако вие или ваш близък имате температура е хидратацията. Организмът ни се обезводнява бързо, когато се потим, а едновременно с това има нужда от течности, за да се справи с патогените. Специалистите препоръчват в такива случаи да се приема голямо количество, вода, чайове, прясно изцедени сокове и супи. Освен всеизвестната пилешка супа, при температура можете да се възползвате и от лечебните свойства на костния бульон.

Като цяло препоръките са в две посоки - добра хидратация и прием на лесна за храносмилане храна, като освен супите можете да включите банани, ориз, картофи и препечени филийки.



Важно е в течението на деня да проследявате температурата си, защото тя би могла да варира доста.

Ето и как да се ориентирате каква температура имате:

Леко повишена температура: 37,5 до 38 градуса
Лека треска: 38 до 38,5 градуса
Умерена треска: 38,6 до 39 градуса
Висока температура: 39,1 до 39,9 градуса
Много висока температура: 40 до 40,9
Екстремна треска: 41 градуса и по-висока

Ниската температура най-често не води до опасности и тялото ни успява бързо да се справи с нея и да я регулира. Опасността обаче идва от високата температура, която може да увреди както тъканите, така и някои органи. Истината е, че тя би могла да се появи при редица състояния, сред които са вирусни и бактериални инфекции, цистит, пневмония, ангина и дори ухапване от насекоми. Това е и причината специалистите често да ни съветват да имаме в домашната си аптечка надеждно температуропонижаващо средство.



Точно такова е Диалгин Капки, който действа бързо и продължително за понижаване на висока температура от различен произход. Той се дозира изключително лесно, тъй като е под формата на капки, като същевременно не се нуждае от съхраняване в хладилник, което го прави и удобен спътник при пътуване. Лекарственият продукт не съдържа добавена захар и е с приятен ягодов вкус, а в допълнение към това не дразни и не уврежда стомаха. Активното вещество в Диалгин капки е метамизол, който има доказани обезболяващи и температуропонижаващи свойства. Продуктът не предизвиква зависимост, не подтиска респираторния център и не повлиява перисталтиката. Подходящ е за употреба при възрастни и деца над 10-годишна възраст.

(в материала има продуктово позициониране)