Автор
Ева Лъчезарова

Започни лятото на чисто с пълен детокс на организма

Изглежда, че постепенно животът ни започва да се връща в релси, но въпреки това голяма част от вас ни споделят, че се чувстват изморени без видима причина и им липсва енергия за живот.

Истината е, че през последната една година телата ни бяха подложени на огромно количество стрес - бяхме изолирани от близките си, трябваше да работим у дома, докато децата също са вкъщи, наложи ни се да приемаме множество медикаменти. В резултат от това повечето от нас се чувстват стресирани непрекъснато, имаме силно желание за сладко, мазно и тесто, а в същото време сме изтощени и демотивирани. Всички тези симптоми ни водят към едно решение и то е цялостен детокс на организма. Този подход ще ви помогне да започнете на чисто и да се отдадете на летни забавления, заредени с повече енергия и желание за приключения.



Ето как да подходите в няколко лесни стъпки:

1. Изберете правилната и подходяща добавка

Още преди пандемията започнахме да виждаме последиците от модерния начин на живот. Движим се малко, храним се непълноценно, приемаме ежедневно стимуланти като кафе, прибягваме изключително често до медикаменти от всякакъв вид. Това води до силна киселинна среда в организма, която пък довежда до хронична интоксикация. В резултат от това явление естествените очистващи системи на организма се затрудняват да неутрализират и излъчат поетите токсини, а именно това е и причината да потърсим помощ от природата, под формата на удобна за прием хранителна добавка.

По време на детоксикация бъбреците и черният дроб са подложени на най-голямо натоварване, а най-добрият начин да ги подпомогнем е чрез прием на естествени екстракти в правилната доза. Дио-Ренал Детокс съдържа екстракт от корен на глухарче и екстракт от листа на бреза и е създаден, за да подпомогне цялостната детоксикация на организма. Редица проучвания показват, че глухарчето засилва капацитета на черния дроб, като по този начин възстановява нормалната му функция, а екстрактът от брезови листа елиминира токсините и излишъците от вода в тъканите. По този начин хранителната добавка стимулира отделянето на течности от организма и подпомага премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата. Дио-Ренал Детокс спомага и за нормализиране на телесното тегло.


2. Направете детокс на кухнята си

Прегледайте кухнята си за всякакви продукти, които потенциално могат да затруднят детоксицията ви - това са повечето пакетирани и силно преработени храни с високо съдържание на консерванти и захар. След като ги премахнете, направете списък на тези, които имате и можете да използвате за здравословния си режим, например бобови и зърнени култури и всякакъв вид подправки.

3. Съставете си списък с храните, които можете да консумирате по време на детоксикацията си

Тук основното правило е да заложите на храни, които са максимално близо до естественото си състояние в природата. Това са сурови плодове и зеленчуци, ядки, семена и пълнозърнести продукти. Бихте могли да включите и месо без тлъстини, риба и яйца, както и зехтин и кокосово масло. Направете си седмичен списък с храните от всички тези групи, които обичате и ги комбинирайте смело.

Не забравяйте да включите и храни, които подпомагат детокса, това са зеленолистните зеленчуци, броколито, карфиолът, зелето, червеното цвекло, всякакъв вид горски плодове, лимоните, чесънът и различни видове подправки.



4. Хидратирайте се

Специалистите препоръчват да приемаме между 6 и 8 чаши филтрирана вода на ден. По време на детокс е добра идея да добавяте към водата си и малко сок от лимон, който действа изключително добре в период на прочистване. Най-добрият вариант да се ориентирате дали сте достатъчно хидратирани е по цвета на урината. Ако е твърде тъмна, това означава, че приемате много малко течности, ако пък е много светла означава, че приемате прекалено много вода. Оптималният вариант е урината да бъде светло жълта, това говори, че тялото е хидратирано в най-подходящите граници.

5. Включете леки упражнения

Чудесно би било, ако успеете да включите и леки упражнения в своя детокс режим. Достатъчно е да отделите по 30 минути за йога или разтягане. Добра идея е и да се разхождате на слънце поне 20 минути на ден. Движението ще подпомогне очистителните процеси в организма и ще ви зареди с доза от хормоните на щастието. Не забравяйте да си почивате - спете поне по 8 часа на ден и се опитайте да си направите и дигитален детокс, като намалите употребата на социални медии и телевизия.

Специалистите съветват да следвате този лесен план за действие в продължение на 30 дни. Добре е да си правите детокс два пъти годишно през пролетта и лятото за един месец и още два пъти годишно през лятото и зимата за по 10 дни. По време на пролетния детокс е препоръчително да приемате Дио-Ренал Детокс 3х1 капсула преди хранене в продължение на 30 до 60 дни.

С този режим ще откриете нов път към себе си и ще поставите чудесна основа за летните си приключения. Да започваме?

(в материала има продуктово позициониране)