Автор
Woman.bg

9-те убийства на звезди, които потресоха Холивуд

Животът в Холивуд далеч не e толкова красив и безметежен, колкото на всички ни изглежда. „Фабриката за мечти” всъщност се оказва бомба със закъснител за не една или две знаменитости. Нека да си припомним най-бруталните убийства на звезди, повечето от които и до днес си остават загадка...

Шарън Тейт (†26)

Снимка: pinterest.se

Шарън Тейт е забележителна холивудска звезда, останала в хрониките на киното с многобройните си роли„Най-красивата жена в Холивуд”, както я наричат всички по онова време, е и съпруга на Роман Полански. Тя е бременна и повече от щастлива, когато на 6 август 1969 г. всичко се преобръща надолу с главата. Докато Полански е в Лондон, бременната Шарън организира парти за няколко приятели. Освен тях в къщата идват и неканени гости, представители на т. нар. секта „Семейството на Менсън”. Те нападат актрисата и я пробождат 16 пъти, изрязват зърното на гърдата й, а на другата издълбават буквата Х. След това омотават врата й с въже, а на вратата на дома й изписват „прасе”. Актрисата е погребана с нероденото си бебе от знаменития режисьор.

Боб Крейн (†49)

Снимка: Wikipedia

Боб Крейн е на върха на славата си, когато се случва трагедията. Крейн е всестранно надарен мъж, умело съчетаващ няколко професии - актьор, барабанист, диджей и радиоводещ. На 29 юли не се появява на предварително уговорен обяд. Колежката му Виктория Ан Бери се притеснява и решава да отиде в апартамента му, за да види дали всичко е наред. Там намира окървавеното му тяло. Убиецът и до днес остава неразкрит.

Дороти Стратън (†20)

Снимка: YouTube

Шармантната блондинка има пред себе си обещаваща кариера, след като се прославя като Плеймейт и излиза на корицата на списание "Плейбой" през септември 1979 г. Но била също така омъжена за сводника и промоутър на клубове Пол Шнайдър. Самият Хю Хефнър предупреждава младото момиче, че този мъж е опасен и трябва да се раздели с него. Всичко е наред, до момента, в който Дороти не се влюбва в режисьора Петър Богданович и иска да се разведе със съпруга си. Той решава да я следи с частен детектив и уж се съгласява да се разделят. Предлага й да се срещнат на 14 август 1980 г. в дома, където преди живеели заедно. Повече никой не излязъл оттам. Полицията намира голите им тела в заключена стая. Според разследването Пол я застрелва, изнасилва и накрая се самоубива.

Марвин Гей (†44)

Снимка: Amazon.com

Той се бори със зависимости и психични проблеми заради травмиращо детство. Независимо от всичко успява да пробие в музиката и до днес е познат като автора на хита Let’s Get It On a Ain’t No Mouintain High Enough. Върви му дотолкова добре, че успява да купи и къща на родителите си. За съжаление прави грешката да остане да живее там с тях. Ако си беше намерил друго жилище, за да не слуша скандалите на майка си и баща си, може би всичко би било по друг начин. На 1 април 1984 година се стига до трагична развръзка. Родителите се карат отново, Марвин не издържа и вдига ръка, за да удари баща си. Той взима пистолет и стреля три пъти в гърдите на сина си. Бащата е осъден на шест години, накрая е освободен и прекарва остатъка от живота си в старчески дом до 1994 г., когато умира.

Четете още: 12 известни мъже, които бяха обвинени в изнасилване

Елизабет Шорт (†22) или Черната Далия

Снимка: Wikipedia

Това е едно от най-бруталните убийства в историята на Холивуд. Младата актриса Елизабет Шорт едва започвала кариерата си и трудно би могла да допусне, че ще се прочуе не с ролите си, а с трагичната си смърт. През 1947 г. е убита, а трупът й е обезобразен. В повече подробности не ни се иска да навлизаме. Интересното в случая е, че през годините десетки правят самопризнания, но истинският убиец така и не е разкрит.

Лана Кларксън (†40)

Снимка: Wikipedia

Манекенката и актриса нашумява, когато се появява редом до Ал Пачино в „Белязаният”. За съжаление не успява да се развие в кариерата и накрая започва да припечелва като сервитьорка в ресторант. Именно там на 3 февруари тя се среща с музикалния продуцент Фил Спектър. Двамата си тръгват от ресторанта към дома на Спектър с неговата лимузина. Шофьорът остава да чака отвън, докато двамата се забавляват в къщата. След около час той чува изстрел и вижда шефа си, който бяга навън с пистолет в ръка. „Мисля, че ток- що я застрелях”, казва той, изпаднал в шок. Дошлите на място полицаи намират мъртвата Лана в кресло, простреляна е в устата, а зъбите й са разпилени по пода. Пред съда убиецът се защитава и развива тезата, че Лана е умряла след злощастен инцидент, опитвайки се да... целуне пистолета. Никой не му повярвал и накрая Спектър бил осъден на 19 години затвор.

Никол Браун Симпсън (†35)

Снимка: Wikipedia

Това е най-известният случай, който шокира целия свят, най-вече заради присъдата. Никол е бивша съпруга на известният професионален играч на американски футбол О’ Джей Симпсън. По време на скандал през 1994 г. той пробожда бившата си жена във врата и главата. Тя и приятелят й Рон Голдман са намерени мъртви и именно Симпсън е главният заподозрян. По време на процеса адвокатът Робърт Кардашиян (бащата на Ким, Клоуи, Кортни и Роб Кардашиян) успява да убеди всички, че клиентът му е невинен. Никой друг не бил обвинен за двойното убийство и така случаят остава неразрешен.

Селена Перес (†23)

Снимка: Wikipedia

Селена Куинтания Перес е мексиканска певица, актриса и моден дизайнер, която напуска белия свят едва на 23 години. Селена се ражда на 16 април 1971 г. в Тексас, САЩ, в музикантско семейство. "Мексиканската Мадона", както я наричат, е само на 23 години, когато е застреляна от председателя на фен клуба си - Йоланда. За краткия си живот певицата продава над 20 млн. копия от албумите си. Тъжната история на младата изпълнителка е увековечена в биографичен филм две години по-късно, а главната роля е поверена на неизвестната тогава, но изключително талантлива, Дженифър Лопес.

Фил Хартман (†49)

Снимка: Wikipedia

Гласът на Фил Хартмана звучи в анимационните филми „Скуби и Скрепи-Ду“, „Смърфовете“, “Фантастичния Макс“, „Патешки истории“ и мн. др. От 1991 до 1998 г. той работи над анимационния хитов сериал „Семейство Симпсън“. Името му нашумява особено много, след като влиза във вечерното шоу „Събота вечер на живо“. В него актьорът се изявява пред публиката в маската на 70 различни герои, сред които Франк Синатра, Роналд Рейгън, Барбара Буш, Фил Донахю и Бил Клинтън. От 1995 до 1998 г. Хартман е една от най-големите звезди в ситкома NewsRadio. За съжаление, кариерата и животът на Хартман са прекратени от собствената му съпругата, с която живее под един покрив 10 години - Брин Хартман. В продължение на години Брин се бори с наркотиците и злоупотребата с алкохол, а вечерта на 27 май 1998 г. тя и Хартман влизат в конфликт, който прераства в жесток скандал. Хартман я заплашва, че ще я напусне, ако отново се върне към наркотиците. Тогава, рано сутринта, на 28 май, Брин влиза в спалнята, където Хартман спи, и най-хладнокръвно го застреля в главата. При показанията в съда тя твърди, че по време на убийството се е намирала под въздействието на алкохола и кокаина.

Сал Минeо (†37)

Снимка: Wikipedia

Сал Минeо е изгряваща звезда в Холивуд през 50-те години на миналия век. Нашумява с ролята си на чувствителния тинейджър Платон от "Ребел без причина". Изявява се и в хитови заглавия като "Гигант" и "Планетата на маймуните". Два пъти е номиниран за „Оскар" за най-добра поддържаща роля. От средата на 60-те до средата на 70-те години кариерата му е в застой. През 1976 г. Минео влиза в ролята на бисексуален крадец в комедийната поредица PS Your Cat Is Dead и звездата му изгрява за втори път. Вечерта на 12 февруари 1976 г. актьорът тръгва към дома си след поредната репетиция на сцената в Сан Франциско. Той минава по алеята зад жилищната сграда, разположена в близост до залива Sunset Stripв Западен Холивуд, Калифорния. Точно там Минео е намушкан от свой фен на име Лионел Рей Уилямс директно в сърцето. След предизвикания от острието на ножа вътрешен кръвоизлив Минео издъхва.

Четете още: Топ 6 на най-скандалните секс сцени в историята на киното