Депардийо и Александър Уанг: Новите сексуални хищници, обвинени в секстормоз

Френската кинолегенда Жерар Депардийо е поредният колос от света на шоубизнеса, обвинен в сексуално посегателство. Според обвинения от 18 декември актьорът е извършил изнасилвания и сексуални нападения през 2018 г. Жената, посочваща себе си като жертва, е млада актриса. Жерар Депардийо отрича обвиненията.

За първи път тъжителката се е оплакала в жандармерията още в края на август 2018 г.. Според твърденията ѝ тя е била изнасилена два пъти в парижкото жилище на актьора. Сега тя е успяла да поднови разследването, след като първоначално парижки съд така и не дал ход на делото, пише Guardian.



Адвокатът на актьора Ерве Темим изрази съжаление, че информацията придобива публичност. Според запознат източник актьорът е приятел на семейството на жертвата. През юни 2019 г. разследването е прекратено след девет месеца, след като описаните действия от страна на френската звезда не успяват да бъдат доказани.

В поредно сексуално насилие пък бе обвинен и модният дизайнер Александър Уанг. Обвинението идва от 21-годишният Кийтън Булен - студент в нюйоркското училище по дизайн „Парсънс“, който твърди пред BBC News, че е бил жертва на сексуално насилие от страна на именития дизайнер в клуб в града през 2019 г.

"Изведнъж той разкопча ципа на панталона ми, пъхна ръце и започна да опипва пениса ми пред куп хора… Напълно замръзнах“, описва случката Булен пред медията. "Тогава той каза:„ Искам да дойдеш с мен“, цитира Булен думите, които в този момент дизайнерът му бил прошепнал в ухото. "Чувствах се изнемощял... и се отстраних от ситуацията възможно най-бързо."

Пол Туид, един от адвокатите на Уанг, е заявил, че в момента очаква кадри от видеонаблюдение на клуба от нощта, които според него "клиентът му вярва, че напълно ще опровергаят това абсурдно твърдение".

Припомняме, че първите атаки срещу Александър Уанг започнаха в края на миналата година. Профилът в Instagram @ShitModelMgmt, който разкрива тайни от тъмната страна на света на модата, обяви на 28 декември, че Уанг е сексуален хищник.

Там бяха споделени няколко анонимни съобщения, в които хора споделят, че Уанг ги е дрогирал, малтретирал и изнасилвал против волята им. В началото на декември пък моделът и дизайнер Оуен Мууни обвини Уанг, че го е докоснал неприлично в нощен клуб през 2017 г.

Когато Уанг създава своята компания през 2007 г., той почти моментално става известен. Само две години по-късно CFDA му присъжда годишната награда Swarovski за дизайн на дамски дрехи.

Първите слухове за неправомерно поведение от страна на дизайнера се появиха през 2017 г. По-късно той бе обвинен в сексуален тормоз от транссексуални.
Тогава певицата Флорънс Уелч заяви пред Vanity Fair през 2016 г., че Уанг често давал на хората водка, като лъжел, че е вода, а след това казвал, че „постъпката му е справедлива и в духа на забавлението“.

Александър Уанг категорично отрича обвиненията.

Четете още: Победителите от първото издание на "Един за друг" станаха родители