Автор
Люблена Папазова

Емилия: Смирете се! Феновете: Не искаме съвети от богаташи

Емилия предизвика бурна дискусия с първата си поява в социалните мрежи от начало на карантината. Тя обясни, че сама е избрала да запази пълно мълчание до сега, като не качва нито свои снимки, нито припомня стари песни или пък прави концерти в интернет, но повече не може да мълчи. Изпълнителката е провокирана от недоволството на хората заради удължаване на извънредното положение и затова изказа пълната си подкрепа за това решение на щаба и лично на генерал Мутафчийски. В четириминутно видео от дома си, облечена изцяло в черно, Емилия призова всички да си останем у дома, колкото трябва и определи този си монолог като най-важното си участие.

View post on Instagram
 

Тя припомни и личната трагедия, през която мина семейството й - смъртта след катастрофа на доведения й син Феди Башур. „Да не мислите, че ние не бяхме бесни на пътищата у нас”, попита Емилия и даде рецепта за оцеляването си-смирение. Изповедта й обаче предизвика противоположни мнения. Една част от почитателите одобриха апела й да си останем вкъщи, но други обобщиха, че „сит на гладния не вярва”. „Милионери затворени в палати, дават акъл ежедневно. И 5 години могат да изкарат извънредно положение в огромни дворове с прислужници и гледачки”, обобщи настроението една от коментиралите Силвия Йорданова.

Хейтът срещу изпълнителката накара в дискусията да се включи съпругът й Жорж Башур, който подкрепи жена си: „Емилия можеше и да си замълчи, да се скрие. Но така нямаше да е Емилия. И тя остана без работа, както много други хора. И тя се притеснява за родителите си и за близките си, за мен, за всички. Емилия имаше смелостта да излезе и да каже смирете се. А не: не ходете на работа”, обясни Башур, който се ожени за певицата през лятото на 2018 година. Бизнесменът припомни, че той също е отговорен за своите служители- близо 50 души. „И за нас е тежко, повярвайте… Говорим само за пари. Успокоявам ви, че и на нас не ни е лесно. Изобщо. Запазете злобата и хейта за след това, ако още имате нужда от това. Разум, смирение и търпение. Бъдете здрави!”, завършва емоционалното си обръщение Башур.

View post on Instagram
 

Четете още: Коя звезда е по- по- най в народна носия?