Капитан Джак Спароу на 57: Лошото момче на Холивуд, в което всички се влюбиха

Той не е от "добрите момчета". Създаде си име на побойник и дори има обвинения за такива прояви. Въпреки таланта агресията понякога го проваля. Неговото име е Джони Деп, който днес навършва 57.

Наскоро пресата отново напомни, че актьорът неслучайно се слави като "лошото момче на Холивуд". Макар и на 57. Неотдавна отново се зашумя около името му заради... побой. За първи път срещу него беше подаден иск от един от участниците в снимачна група преди две години. Пострадалият бе Грег Брукс, който участвал заедно с Деп в заснемането на филма City of Lies ("Град на лъжи").

По време на инцидента Брукс работил като специалист за избиране на места за снимки. Деп на два пъти го ударил в гърдите и го нагрубил. Това станало след критична забележка на Брукс за сцена, в която се снимали приятели на актьора. Според пострадалия актьорът бил пиян и употребявал наркотици на снимачната площадка. Брукс държал да получи парична компенсация от холивудския екранен идол, чийто размер не бе уточнен.

Две години по-рано от гореописания скандал - през 2016-а, бившата жена на Джони Деп - Амбър Хърд, също се оплака от актьора. Тя обяви, че е жертва на домашно насилие, последваха дълги обяснения и обвинения. Пред съда Хърд бе категорична, че Деп я е замерил с мобилния си телефон по време на спор. Тогава Амбър бе представила в съда и снимка, от която се вижда, че е с посинена буза и око. В документите за развода актрисата твърдеше, че през целия им брак съпругът ѝ я е подлагал на словесно и физическо насилие, а като причина за това тя изтъква факта, че Джони редовно злоупотребявал с алкохол и наркотици.

Амбър Хърд и Джони Деп

Колко лошо обаче е "лошото момче"? Друга екс съпруга на актьора - Ванеса Паради, го защити относно по случая с Амбър Хърд, като каза, че Джони Деп е „чувствителен, обичащ и обичан човек“.

„Джони Деп е баща на двете ми деца. Той е чувствителен и любящ човек. Смятам, че тези обвинения са възмутителни. Той никога не е упражнявал физическо насилие над мен – 14-те години съвместен живот с него бяха прекрасни“, сподели тогава Паради.

Дъщерята на Деп също се застъпи за него. Лили Роуз увери, че баща ѝ е „най-милият човек, когото познава“.

„Той е чудесен баща за по-малкия ми брат и за мен самата. Всеки, който го познава, би го потвърдил“, отбеляза тогава тя в социалната мрежа.

Не стига обвиненията в насилие срещу Деп, ами се намериха и такива, които да скочат и на финансовото му състояние. Неотдавна журналист от Polling Stones прекарал 72 часа с Джони Деп, за да установи финансовото му състояние и да се ориентира в сложната ситуация с неговите съдебни искове.

По думите на репортера Деп бил прахосал състоянието си и бил затънал в дългове в размер на милиони долари. Същият тогава посочи, че актьорът водел такъв начин на живот, който не отговарял на състоянието му. Например че имал 14 къщи, че давал милиони долара месечно за частни полети и, според финансовите отчети, харчил 30 хил. долара за вино, пак ежеседмично. Звездата от „Карибски пирати“ обаче побърза да отрече поне последното.

„Обидно е да се твърди, че съм харчел по 30 хиляди долара за вино, защото харча много повече“, сподели тогава с чувство за хумор Джони Деп.

Едно е сигурно - няма нито само добри, нито само лоши хора. Италианците обичат да казват, че: "Всеки човек е добър, освен дяволът вътре в него". Пък и какво ни засяга финансовото състояние на Джони Деп, след като самият той продължава да бъде един от най-обичаните актьори на Холивуд и едва някога мачо и талант като него ще закъса с пари.

В чест на харизматичния актьор поднасяме някои от неговите най-запомнящи се цитати:

"Не се смятам за част от онзи елит, който се занимава само със сериозни неща. Но много искам филмите, в които участвам, да казват нещо на света, освен да пълнят касите."

"Ако сте поставени пред дилемата „ДА“ или „НЕ“, нека винаги бъде „ДА“! Направете го! Целунете я, прегърнете го, догонете го, срещнете се, кажете го. Нищо няма да се случи, ако не опитате."

"Любимата ми книга е „Пътят на живота ни“ на Уилям Сароян. Тя започва с думите: „Живей и не причинявай никому зло, както не позволявай и на теб да ти бъде причинявано.“

"Ако ме чуете да казвам нещо като „Аз съм сериозен актьор!“, моля ви, ударете ме по главата."

"Когато видя някой, който просто преследва мечтата си и успява само с това, което обича да прави, без да причинява вреда на никого, мисля, че това е прекрасно."



"Оставайте насаме с мислите си – това е относително опасно, но полезно занимание."

"Не се страхувайте от враговете, а от приятелите си. Предават ви приятелите, враговете ви – не!"

"Аз съм човек с моите си странности. Мисля, че всеки от нас е луд по свой собствен начин."

"Хората плачат не защото са слаби, а защото са силни твърде дълго време."

"На кого ще сте нужни, ако нямате нищо друго, освен една красива външност?!"



"Много харесвах хората в Русия – те са открити, искрени и малко луди – като мен самия."

"Изход няма само от ковчега, така че не се оплаквайте!"

"Ако обичаш двама души едновременно, избери втория. Ако си обичал достатъчно първия, няма да се влюбиш във втория."

"Не искам да достигам до момента, в който ще се почувствам удовлетворен. Мислям, че ако стигна до там, с мен ще бъде свършено."

"Ти не си това, което правиш. Ти си това, което е изборът ти. Ти си този, в когото сам се превръщаш."

Четете още: Майката на Илон Мъск: жената, отгледала момчето, което промени света и Космоса