Автор
Woman.bg

Ким Кардашиян разгневи японците с гащите си

Ким Кардашиян определено умее да шокира и да привлича вниманието към себе си. Този път поредната, меко казано странна изява на риалити звездата, скандализира японците, пословични с ревностната си почит към традициите.

Ким пусна нова колекция бельо, която нарече Kimono. На всичкото отгоре тя най-безпардонно сподели кадри с нейните артикули в Instagram профила си. Към тях написа, че са подходящи за всички жени, защото не само възхваляват, но и подчертават женските форми.

Не това обаче предизвика негодувание в душите на самурайските потомци. Причината за японския гняв се оказа името, което американската звезда избра за колекцията – Kimono.

View post on Instagram
 

Очевидно японците разбираемо са се е почувствали лично засегнати от подобно решение, обидени от асоциацията, която се прави с тяхната традиционна дреха кимоно.

Кардашиян определено е успяла да ядоса доста японци, което ясно се вижда от коментарите в социалните медии, според които моделката или е ужасно глупава, или просто не зачита и се гаври с японската култура.

"Ние обличаме кимоното за годежи, сватби и погребения. Това е празнична дреха, която се предава в семействата от поколение на поколение", казва пред BBC японката Юка Охиши, според която оформящото тялото бельо на Ким Кардашиян няма нищо общо с тяхната традиционна премяна.

Въпреки че за някои по-умерено настроени японци Ким Кардашиян вероятно просто си е избрала дума, която да има за корен нейното име, за повечето от тях постъпката ѝ е жестока обида към Страната на изгряващото слънце.

Любопитното е, че още през 2018 г. Ким Кардашиян е регистрирала не само търговската марка Kimono, но и Kimono Body, Kimono World и Kimono Intimates.

Четете още: Ким Кардашиян показа сина си!