Автор
Woman.bg

Кърк Дъглас завеща всичките си милиони за благотворителност

Кърк Дъглас не остави нито долар на синовете си след смъртта си. Легендарният актьор, който напусна света на 5 февруари тази година, на достопочтената 103-годишна възраст, завеща цялото си състояние за благотворителна дейност.

Постъпвайки по този начин, емблематичният Спартак не даде нищо от богатството си на сина си Майкъл Дъглас, както и на другите си наследници.



Към момента на кончината на големия актьор състоянието му бе оценено на 61 млн. долара.

Около 50 милиона от средствата му, придобити и съхранени през годините, ще отидат във фонда „Дъглас“, учреден от него и съпругата му Ан с цел да подпомогнат хората, които не могат да се справят сами.

Големи части от сумата са предвидени и за Университета „Сейнт Лорънс“, детска болница в Лос Анджелис и други социални заведения, в това число и Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център „Кърк и Ан Дъглас”.

Междувременно близки до най-големия син на Кърк - Майкъл Дъглас, пък разкриха, че състоянието на актьора възлиза на около 300 млн. долара, така че решението на баща му най-много да му се отрази така, както ако го ухапе комар.



Припомняме, че новината за смъртта на Кърк Дъглас разкри именно той с трогателен пост във фейсбук:

”За мен и братята ми - Джоел и Питър, той беше просто татко, за Катрин – прекрасен свекър, за внуците и правнука – техният любящ дядо, а за съпругата му Ан – прекрасен съпруг. Животът на Кърк беше добре изживян и той оставя като наследство не само филмите си, които ще останат за бъдещите поколения, но и историята си на прочут филантроп, който работи за подпомагане на обществеността и мира на планетата. Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден, и които винаги ще останат верни – „Татко, толкова те обичам и се гордея, че съм твой син''.

Четете още: Майкъл Дъглас наруши мълчанието след смъртта на баща си