Автор
Woman.bg

Летисия Каста: България е друг свят, със странни, но симпатични хора

Под заглавие "Устремила съм се към кино, което поема рискове" в. "Монд" публикува интервю с Летисия Каста за участието й в българския филм "Островът", представен на "Петнадесетдневката на режисьорите" на фестивала в Кан.

Запитана как протича снимачният процес в страна като България, Летисия Каста споделя: "Пристигаш в друг свят, с малко странни, но крайно симпатични хора. Мисля, че се натъкнах на цялата лудост на българите на едно малко островче, Света Анастасия, с площ от 400 квадратни метра. Всеки ден похапвахме домати и таратор. Беше доста смахнато!"

След това Летисия Каста разказа за сюжета и ролята си във филма на Камен Калев, пишат от actualno.com

"Това е историята на една двойка - Данийл и Софи. Тя решава да го изненада с екзотична екскурзия до България. Там тя разбира, че въобще не познава човека, с когото живее. Той губи контрол и започва да откача. Софи се опитва да го върне към нормалния живот, но той е обсебен от желанието си за промяна и разбира, че е бил тотално белязан от своето възпитание. Иска да се измъкне.



Заминава за един остров, Софи тръгва с него. Тя е бременна от Данийл и в крайна сметка започва да го разбира. Софи го следва навсякъде - това е в общи линии сюжетът. Филмът е абсолютно откачен".


Летисия Каста сподели и други мисли за фабулата на "Островът".

"Това е едно пътешествие. Отначало то се очертава като романтична ваканция, но след това се превръща в кошмар. На Данийл му се привижда удавник. Не знаят дали това е истина, или се дължи на неговата лудост. Моята героиня Софи носи обич и разбирателство. Тя се опитва да проумее що за човек е партньорът й. Тя носи живот".

Запитана за това как се справя с големите разходи в Кан, след като участва в скромна продукция, Летисия с чувство за хумор отговори: "Няма друг начин, все пак това е бюджетът на български филм!"