Ловецът на бежанци Динко Вълев може да не проходи отново

Ямболският ловец на бежанци Динко Вълев има опасност да остане инвалид след тежкия инцидент край Девня. Вълев пострада сериозно след като 150-килограмова стрела на кран връхлетя върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Динко е бил повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но едва не загуби живота си.

Свидетели на сериозния инцидент разказват, че Динко е бил измъкнат с мъка изпод железата и е бил в критично състояние – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловец на бежанци е бил натоварен в линейка и откаран по спешност в болницата във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в състояние да извършат необходимите спешни операции.

View post on Instagram
 


Заради това близките на Динко наемат хеликоптер срещу 40 000 лв.,с който в понеделник вечерта рижавия предприемач бе транспортиран до софийската болница „Пирогов“. Там Динко е бил опериран, като операцията продължила 7 часа. В следващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И макар самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крака, лекари изразиха скептицизъм, че той ще успее да се възстанови напълно.

Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи инфекция и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има опасност и от нараняване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са подобни на получените от Митьо Очите при стрелбата срещу него.

По всяка вероятност Динко ще остане поне 2 месеца в „Пирогов“, а впоследствие може да продължи лечението си в специализираната клиника „Джон Хопкинс“ в Истанбул.

View post on Instagram
 


Лечението на Динко ще струва над 100 000 евро, но няма гаранция, че той ще успее отново да се изправи на крака и да се придвижва сам без помощта на инвалидна количка и бастун.

Да му пожелаем кураж и късмет да се възстанови напълно.

Четете още: Ето къде завведе гаджето си Виктор Ергенът